Συνεχίζονται οι έρευνες για την “κρύπτη” του ΚΕΕΛΠΝΟ

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά την αποκάλυψη στην εφημερίδα “Documento” ότι κάποια πολύτιμα έγγραφα βρέθηκαν σε «κρύπτη» του οργανισμού στο Μαρούσι. Στο δεύτερο υπόγειο του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Μαρούσι οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης ανακάλυψαν καμουφλαρισμένη κρύπτη με έγγραφα τα οποία επιμελώς είχαν αποκρυφτεί από την έρευνα.

Τι περιέχουν τα έγγραφα που ανακαλύφθηκαν 

Η πληροφορία για την κρύπτη μέσα στο ΚΕΕΛΠΝΟ δόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες μέσω τηλεφώνου από άτομο το οποίο δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του αλλά εικάζεται πως ανήκει στην ομάδα στελεχών του κέντρου.  Μάλιστα, η κρύπτη φαίνεται ότι ήταν γνωστή σε πολύ μικρό αριθμό ατόμων στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο χώρος μπροστά από την καλυμμένη πόρτα ήταν σε χρήση κανονικά ως πάρκινγκ αυτοκινήτων και είναι μάλλον απίθανο οι υπάλληλοι που σύχναζαν στο δεύτερο υπόγειο να γνώριζαν λεπτομέρειες. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των εγγράφων συγκαταλέγονται διπλά τιμολόγια, αποδείξεις, διπλά παραστατικά ακόμη και έγγραφα με διορισμούς που έγιναν σε συγκεκριμένο υπουργικό γραφείο χωρίς να τηρείται η προβλεπομένη διαδικασία.

Το αργότερο σε δύο μήνες αναμένεται το πόρισμα

Μάλιστα, όπως μετέδωσε η τηλεόραση της ΕΡΤ, το πόρισμα της έρευνα αναμένεται να είναι έτοιμο το αργότερο το επόμενο δίμηνο και εφόσον προκύψουν αξιόποινες πράξεις τον λόγο θα πάρει η δικαιοσύνη. Σήμερα, κλιμάκιο της Επιτροπής θα επισκεφθεί τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, προκειμένου να πληροφορηθεί για την πρώτη αξιολόγηση των εγγράφων.

Την ίδια στιγμή, σε σημερινές δηλώσεις στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η κ. Παπασπύρου τόνισε εκ νέου ότι τα έγγραφα που βρέθηκαν «τα αναζητούσαμε» και ότι έπρεπε να ήταν «στο πρωτόκολλο, όπως τα υπόλοιπα διοικητικά έγγραφα και όχι σε κάποια κρύπτη» . Όπως σημείωσε στη συνέχεια τα έγγραφα εντοπίστηκαν στις 26 Οκτωβρίου. Τα εν λόγω έγγραφα που εντοπίστηκαν κρυμμένα σε αποθήκη χωρίς κλειδί και καλυμμένη από γυψοσανίδα είχαν αναζητηθεί από τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς το 2016, είχε αποκαλύψει τη Δευτέρα η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.

«Τα ευρήματα είναι πολύ σημαντικά και θα βοηθήσουν να συμπληρωθούν τα πορίσματα αφού πρώτα αξιολογηθούν από τους αρμόδιους επιθεωρητές. Τα παραστατικά αυτά έπρεπε να βρίσκονται στη θέση τους και όχι σε κρύπτη» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Παπασπύρου.

Προηγουμενο αρθρο

Το πρόγραμμα του εορτασμού της επετείου της 8ης Νοεμβρίου

Επομενο αρθρο

Χιλιάδες επισκέπτες στη 15η Γιορτή Καστάνου στην Αγιάσο!