Ο Σύλλογος κάνει λόγο για διακοπή της μουσικής ενώ η εκδήλωση βρισκόταν στην κορύφωσή της και ζητά μέτρο, λογική και στήριξη στις πολιτιστικές πρωτοβουλίες
Τη βαθιά απογοήτευση και τον έντονο προβληματισμό του για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Κάψαλα στις Καμάρες» εκφράζει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Καμάρες, με ανακοίνωση του Διοικητικού του Συμβουλίου.
Όπως σημειώνει ο Σύλλογος, η εκδήλωση έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός για την περιοχή και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται από σύλλογο στην πόλη της Μυτιλήνης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στον χώρο βρίσκονταν περισσότεροι από 1.200 πολίτες, οικογένειες, νέοι, επισκέπτες και κάτοικοι της πόλης, όταν η Αστυνομία παρενέβη ζητώντας τη διακοπή της μουσικής λίγο πριν τα μεσάνυχτα.
Ο Σύλλογος αναφέρει ότι η γιορτή είχε οργανωθεί με πολύμηνη προετοιμασία, εθελοντική εργασία και μεγάλο προσωπικό κόπο δεκάδων ανθρώπων, ενώ η διακοπή έγινε τη στιγμή που η εκδήλωση βρισκόταν στην κορύφωσή της.
Η απογοήτευση, όπως τονίζεται, έγινε ακόμη μεγαλύτερη από το γεγονός ότι μετά την παρέμβαση της Αστυνομίας μέλος του Συλλόγου οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, λόγω της ευθύνης που είχε για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.
«Είναι πραγματικά λυπηρό άνθρωποι που αφιερώνουν χρόνο, ενέργεια και προσωπικό κόστος για να διατηρήσουν ζωντανές τις παραδόσεις του τόπου μας να βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Σύλλογος αναγνωρίζει πως μια τόσο μεγάλη εκδήλωση μπορεί να δημιουργήσει κάποια όχληση, τονίζει όμως ότι λειτουργεί πάντοτε με υπευθυνότητα και σεβασμό προς τους κατοίκους της περιοχής.
Όπως αναφέρει, η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται μία μόνο ημέρα τον χρόνο και διαχρονικά η μουσική σταματά στη 01:00 τα ξημερώματα. «Δεν μιλάμε για μια ανεξέλεγκτη κατάσταση που διαρκεί μέχρι το πρωί, αλλά για μια εκδήλωση περιορισμένης διάρκειας που εδώ και χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία», σημειώνει.
Ο Σύλλογος θέτει παράλληλα το ερώτημα αν η Μυτιλήνη θέλει να είναι μια πόλη ζωντανή, με πολιτισμό, παραδόσεις, εθελοντισμό και συμμετοχή των πολιτών ή μια πόλη όπου κάθε συλλογική προσπάθεια αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα.
Σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο, σε τέτοιες περιπτώσεις η κοινή λογική πρέπει να υπερισχύει της στείρας εφαρμογής διαδικασιών, υποστηρίζοντας ότι η Αστυνομία θα μπορούσε να συμβάλει ώστε η εκδήλωση να ολοκληρωθεί ομαλά.
Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Καμάρες τονίζει ότι ο πολιτισμός, η παράδοση και οι δράσεις των συλλόγων δεν αποτελούν πρόβλημα, αλλά ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας, που συμβάλλει στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξη του τόπου.
Παράλληλα, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους όσοι βρέθηκαν στις Καμάρες, στους εθελοντές, στους χορευτές, στους μουσικούς και στους χορηγούς που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.
«Δεν ζητάμε ειδική μεταχείριση. Ζητάμε μέτρο, λογική και στήριξη στις πολιτιστικές πρωτοβουλίες που κρατούν ζωντανό τον τόπο μας», καταλήγει η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.







