Συλλήψεις 31 ανήλικων προσφύγων για πρόκληση φθοράς σε Χίο, Λέσβο και Σάμο

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Συνολικά 31 ανήλικοι αλλοδαποί πρόσφυγες που ζητούν να τους χορηγηθεί άσυλο και διαμένουν σε δομές φιλοξενίας σε νησιά του βορείου Αιγαίου οδηγήθηκαν το Σάββατο στον Εισαγγελέα για ζημιές που προκάλεσαν στους χώρους φιλοξενίας τους.

Οι οκτώ συνελήφθησαν, από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, γιατί προκάλεσαν ζημιές σε δομή ανηλίκων όπου διέμεναν στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας.

Επίσης ένας 15χρονος που διέμενε σε δομή στη Χίο συνελήφθη, και αυτός λόγω των φθορών που προκάλεσε στο χώρο της φιλοξενίας του.

Τέλος 22 αλλοδαποί ηλικίας 14 έως 18 ετών συνελήφθησαν γιατί διατάραξαν με τις ενέργειες τους τη λειτουργία υπηρεσίας, που στεγάζεται σε χώρο παραμονής αλλοδαπών στη Σάμο.

Όπως έχει διαπιστωθεί αρκετές φορές η πολύμηνη παραμονή τους σε ξενώνες εξαιτίας της τεράστιας καθυστέρησης της διαδικασίας ασύλου ή της οικογενειακής επανένωσης θέτει σε κίνδυνο την ψυχική υγεία των παιδιών που εμφανίζουν σοβαρά ψυχιατρικά περιστατικά, απόπειρες αυτοκτονίας ενώ πολλές φορές ξεσπούν σε βία. Επιπλέον το γεγονός της πολύμηνης αναμονή παιδιών που έχουν ήδη λάβει την απόφαση και θα μπορούσαν να έχουν επανενωθεί με τις οικογένειες τους στο εξωτερικό, δυσχεραίνει και την απελευθέρωση κενών θέσεων για να φιλοξενηθούν τα άλλα παιδιά που βρίσκονται σε αναμονή στη Μόρια.

Προηγουμενο αρθρο

Η Τζιτζί Κοντόσταβλος παίρνει σβάρνα τα ντεφιλέ και κερδίζει επάξια το όνομά της

Επομενο αρθρο

Η Μυτιλήνη πιο ανθρώπινη και φιλόξενη πόλη