Συγκέντρωση υπογραφών ενάντια στη συρρίκνωση του Μουσικού Σχολείου

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, παράγει πολιτισμό στο νησί της Λέσβου από το 1994. Είναι το μοναδικό σχολείο στο νομό της Λέσβου με αυξητική πορεία, καθώς από το 2014 μέχρι το 2019 αύξησε το μαθητικό του δυναμικό κατά 35% με ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά ζήτησης. Με απόφασή της η Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, κα Παπαδανιήλ Μαρία, καταργεί το ένα τμήμα μαθητών στην Α΄γυμνασίου, επιτρέποντας μόνο σε 24 παιδιά να εγγραφούν για το έτος 2019-2020 στο σχολείο – σε ένα μόνο τμήμα –  και οδηγώντας το σχολείο σε σταδιακή συρρίκνωσή του. Το σχολείο έχει στα χέρια του 51 αιτήσεις μαθητών για την Α’ Γυμνασίου, που σημαίνει ότι 27 μαθητές θα πρέπει να απορριφθούν. Αφορμή για την παραπάνω απόφαση αποτελεί το υπάρχον χρόνιο κτηριακό πρόβλημα του σχολείου το οποίο συστεγάζεται με άλλο Γυμνάσιο. Αντί λοιπόν να δοθεί μία λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου αποφασίστηκε η συρρίκνωσή του! Να σημειωθεί ότι στο συστεγαζόμενο Γυμνάσιο, για το ίδιο σχολικό έτος, θα αυξηθούν τα τμήματα στην Α’ Γυμνασίου από 3 σε 4!
Παρακαλούμε υπογράψτε ώστε να σταματήσει αυτός ο παραλογισμός. Ζητούμε να λειτουργήσει το σχολείο, όπως λειτουργούσε μέχρι τώρα, με 2 τμήματα σε κάθε τάξη του Γυμνασίου! Μην επιτρέπετε στους αρμόδιους να υποτιμούν άλλο τη Μουσική εκπαίδευση σε αυτή τη χώρα!

 

https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/_Stamatiste_ti_syrriknosi_toy_Moysikoy_Sholeioy_Mytilinis/?fSVdqlb&fbogname=%CE%97%CE%9B%CE%99%CE%91%CE%A3+%CE%9A.&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-744996-Stamatiste_ti_syrriknosi_toy_Moysikoy_Sholeioy_Mytilinis&utm_term=SVdqlb%2Bel

Προηγουμενο αρθρο

Prime…μπουφές στην Άναξο!

Επομενο αρθρο

Cooking with Refugees σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λέσβο