“Sweet Virginia”-Πρώτος ο Steffen από τη Στύψη τη 16η μέρα του Trans Am

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Ημερολόγια Ποδηλάτου -Ημέρα 16η

Οι Lesvos-Randonneurs αναμεταδίδουν: Πέντε ώρες πριν τη λήξη του 16ου 24ώρου πάνω στις σέλες, ο Steffen Streich, ο πιο διάσημος ποδηλάτης της Λέσβου, όπως πάντα πρωτοπόρος της κατάταξης του Trans Am 2016, πέρασε τα σύνορα και οι τροχοί του πλέον πατάνε στην άσφαλτο της τελευταίας πολιτείας του αγώνα, αυτή της Βιρτζίνια… Προηγείται σχεδόν όλες τις μέρες του αγώνα ενώ συνεχόμενα δεν έχει αποχωριστεί την πρώτη θέση 12 μέρες τώρα.

Πίσω του το δίδυμο Wilcox-Deutsch δείχνει να έχει χωρίσει πρώτη φορά πιθανόν εξαιτίας των έντονων πλέον σχολίων που δέχτηκαν σε πολλά ΜΜΕ για ανίερη συνεργασία. Το θέμα είναι ότι μ’ αυτόν τον τρόπο βρίσκονται τώρα στην 2η και 3η θέση, ενώ η διαφορά 1ου – 2ου να έχει πέσει κάτω από τα 50 χλμ. Η Lael Wilcox μόλις μπήκε κι αυτή στην Βιρτζίνια.

13512078_943905642384786_8564203223969595091_n

 

Ο Lee Fancourt που 2 βδομάδες πριν μάχονταν για την πρώτη θέση με την Hammond και τον Steffen, βρίσκεται στην 25η ενώ ταλαιπωρείται ακόμα από προβλήματα…
Η Sarah Hammond βρίσκεται τώρα στην 5η θέση 700+ χλμ πίσω από τον πρωτοπόρο.

Όταν ξεκινούσαμε αυτόν τον μαραθώνιο ενημέρωσης πριν από 16 μέρες με τίποτα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πόσα θέματα θα μας απασχολούσαν καθημερινώς σ’ αυτό τον αγώνα. Με τίποτα δεν υπολογίζαμε την αγωνία να χτυπάει κόκκινο για πάνω από 2 βδομάδες συνεχόμενα. Ούτε καν περνούσε απ το μυαλό μας ότι ο υπεράνθρωπος Steffen θα μας κρατούσε στη “μύτη” του καθίσματος μας καρφωμένους στην οθόνη του υπολογιστή μελετώντας τις εξελίξεις, υπολογίζοντας μίλια, ώρες ύπνου, στάσεις, τακτική αντιπάλων, υψομετρικά, τόσες μέρες.

Οι “κοντινές” φωτογραφίες του Steffen πληθαίνουν καθότι όλοι πλέον θέλουν να γνωρίσουν από κοντά, το πρόσωπο του αγώνα. Οι φωτογράφοι του Trans Am εστιάζουν πλέον περισσότερο στο πρόσωπο του Steffen Streich. Στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό της μέρας το γελαστό παιδί των Lesvos-Randonneurs φαίνεται να το διασκεδάζει απολαμβάνοντας και το παγωτάκι του!

13450875_943905112384839_4222242907203848169_n

 

Γι αυτό κι εμεί του αφιερώνουμε ένα γλυκό τραγούδι για να τον συνοδεύσει ως τον τερματισμό:

Λίγα λογια από τον Steffen για τη ζωή του στη Λέσβο

Eίχα μια πολύ καλή δουλειά στη Γερμανία. Είχα πολλά χρήματα αλλά και εξίσου πολύ άγχος. Μια μέρα σκέφτηκα ότι δεν έχει νόημα να ζω έτσι. Δεν κερδίζω τίποτα στη ζωή μου ακόμη κι αν έχω πολλά χρήματα. Γιατί χρήματα είχα, αλλά δεν είχα καθόλου χρόνο για εμένα και για τον τρόπο ζωής που ήθελα να έχω. Όταν γνώρισα τη γυναίκα μου, Regina, ήρθαμε στον Πολιχνίτο για έναν γάμο  κάποιου συγγενή της από την Αθήνα και ενθουσιαστήκαμε με την αυθεντικότητα των χωριών του νησιού”,  μας εξομολογήθηκε ο Steffen λίγο καιρό πριν ξεκινήσει τις επίπονες προπονήσεις για το Trans Am. Τη μεγαλύτερη ποδηλατική πρόκληση ως σήμερα για τον ίδιο.

“Γυρνώντας πίσω στην Γερμανία  και ακολουθώντας τον τρόπο ζωής που μας επέβαλε το σύστημα αρχίσαμε να σκεφτόμαστε σοβαρά  να αλλάξουμε την ζωή μας. Έτσι ταξιδέψαμε σε διάφορα νησιά  στην Ελλάδα προκειμένου να διαλέξουμε αυτό που ταίριαζε στην περίπτωσή μας. Τίποτα δεν μας άρεσε. Κάπου μέσα μας υπήρχαν οι εικόνες της Λέσβου και κάνοντας κάποιον Ιούλιο τις διακοπές μας εδώ, το αποφασίσαμε. Μέσα σε όλη αυτήν την διαδικασία αλλαγής, μας έτυχε κι ένα οικονομικό σπίτι στην Στύψη και κάπως έτσι ξεκίνησε η σχέση μας με το νησί αλλά και η μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας».

 

Προηγουμενο αρθρο

«Δεν θα επιτρέψουμε να ανοίξει νέο κέντρο κράτησης στο νησί»

Επομενο αρθρο

Οι «φίλοι του Σιγρίου» δίνουν το παράδειγμα…