Με σημαντικές επιδόσεις και έντονη διεθνή παρουσία εκπροσωπήθηκε το Σωματείο Εν Γνώση Δράσης – Aeolus Grew Lesvos σε δύο σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις στην Τουρκία, το Ayvalık Half Marathon και το Kaçkar by UTMB 2026.
Στο Ayvalık Half Marathon συμμετείχαν οι Στέλιος Δαρδάγος, Εμύ Παπακοσμά και Ταξιά Διονυσάτου, καταγράφοντας αξιόλογες θέσεις στις κατηγορίες τους. Η Ταξιά κατέλαβε την 13η θέση στη γενική κατάταξη και την 4η στην ηλικιακή κατηγορία, με χρόνο 2:11:54. Η Εμύ τερμάτισε 22η στη γενική κατάταξη και 2η στην ηλικιακή κατηγορία, με χρόνο 2:27:20, ενώ ο Στέλιος κατέλαβε την 15η θέση στη γενική και τη 2η στην ηλικιακή κατηγορία, με χρόνο 1:40:33.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία του συλλόγου και στο Kaçkar by UTMB 2026, που πραγματοποιήθηκε στις 11–13 Σεπτεμβρίου στην περιοχή του Ayder, στην επαρχία Ριζούντας. Η διοργάνωση αποτελεί μέρος του UTMB World Series και συγκέντρωσε περίπου 2.000 δρομείς από περισσότερες από 60 χώρες.
Στη διαδρομή Kaçkar 50K, ο Βύρων Χατζηελευθερίου, σε αγώνα 44 χιλιομέτρων με περίπου 3.000 μέτρα θετικής υψομετρικής, κατέκτησε την 5η θέση στη γενική κατάταξη μεταξύ περίπου 500 συμμετεχόντων και τη 2η θέση στην ηλικιακή του κατηγορία, με χρόνο 5:50:15.
Στην απαιτητική διαδρομή Kaçkar 100K συμμετείχε ο Κώστας Σαχαρίδης. Ο αγώνας είχε μήκος 82 χιλιομέτρων και περίπου 5.600 μέτρα θετικής υψομετρικής. Ο αθλητής του Aeolus Grew Lesvos κατέλαβε την 33η θέση στη γενική κατάταξη μεταξύ περίπου 300 συμμετεχόντων και τη 13η θέση στην ηλικιακή του κατηγορία, ολοκληρώνοντας τον αγώνα σε 19:03:58.

Οι συμμετοχές και οι επιδόσεις των αθλητών του Aeolus Grew Lesvos στις δύο διοργανώσεις αποτελούν μια ακόμη διεθνή παρουσία του λεσβιακού συλλόγου, με τους αθλητές του να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε αγώνες δρόμου και ορεινού τρεξίματος υψηλών απαιτήσεων.
Το Σωματείο Εν Γνώση Δράσης συγχαίρει την Εμύ Παπακοσμά, την Ταξιά Διονυσάτου, τον Στέλιο Δαρδάγο, τον Βύρωνα Χατζηελευθερίου και τον Κώστα Σαχαρίδη για τη συμμετοχή και την αγωνιστική τους παρουσία.








