Search

Στο HIPPIE LOVEva στην παλιά Αγορά της Μυτιλήνης η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μόδα

Μεγάλωσε στην Αθήνα αλλά έχει καταγωγή από τη Μυτιλήνη. Οι γονείς και η οικογένειά της, «δερματάδες» στο επάγγελμα δραστηριοποιήθηκαν στη γειτονιά του Ψυρρή, στο μέρος όπου η παράδοση του δέρματος συνάντησε μια νέα γενιά η οποία αγάπησε το vintage και ξαναέκανε «δικό» της αυτό το τόσο ποιοτικό και ανθεκτικό υλικό. Κάπου ανάμεσα στη Μύκονο και το Κολωνάκι όπου η οικογένεια διατηρούσε μαγαζιά με δερμάτινα είδη, η Εύα Κωστοπούλου που ως τότε είχε εντελώς διαφορετικές επαγγελματικές αναζητήσεις, έφτιαξε, μετά από υποδείξεις του θείου της την πρώτη της καπνοθήκη για ένα μαγαζί του νησιού των ανέμων. Έκτοτε δεν σταμάτησε να ασχολείται με το δέρμα ακολουθώντας μια παράδοση που εξελίσσεται από γενιά σε γενιά.

Με αυτόν τον αέρα λοιπόν, η Εύα προσγειώθηκε ξανά στην Ερμού, στη γενέτειρά της τη Μυτιλήνη μαζί με τις χειροποίητες δημιουργίες της. Τσάντες, ζώνες και κοσμήματα, καπνοθήκες, πορτοφόλια κι άλλα πρωτότυπα δερμάτινα είδη, σε διάφορα χρώματα και σχήματα από γνήσια δέρματα, συνθέτουν τις πρωτότυπες χειροποίητες δημιουργίες της Εύας που θα βρείτε στο «HIPPIELOVEva» το νέο κατάστημα τη Ερμού που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του σε πείσμα των καιρών. «Κάθε σχέδιο είναι μοναδικό, δεν ξανασχεδιάζω το ίδιο ακριβώς ποτέ», μου λέει η Εύα δείχνοντας μου μια θεϊκή δερμάτινη τσάντα σε πολύ προσιτή τιμή, καθώς το HIPPIELOVE δεν είναι ένα μαγαζί στο οποίο μπαίνεις και… τρομάζεις. Αντιθέτως η ποιότητα που συναντάς είναι μοναδική και ανεβάζει τον πήχη του handmade στο νησί ενώ η παλιά Αγορά της Μυτιλήνης αναβιώνει με ένα υλικό που μυρίζει παράδοση.

 

 

«Τα σχέδια μου ακολουθούν τη μόδα, τις νέες τάσεις τις οποίες παρακολουθώ στενά εδώ και πολλά χρόνια. Φέτος για παράδειγμα είναι της μόδας τα μεταλλικά δέρματα. Μου αρέσει να ανακυκλώνω υλικά, παλιά υφάσματα και ρούχα που είναι για πέταμα και δυστυχώς πετάμε πολλά. Γι’  αυτό και έχω πει σε φίλους να μου φέρνουν ότι δεν χρειάζονται πια σε υφάσματα, κοσμήματα κλπ.

Και εδώ είναι που έρχεται η συνεργασία μου με τον Στρατή!» Η Εύα διάβασε για τον Στρατή στην εφημερίδα μας και αποφάσισε να τον συναντήσει χωρίς να γνωρίζει ότι λίγο καιρό μετά κι εκείνος θα ετοίμαζε το ατελιέ του λίγο παρακάτω από το μαγαζί της,  στην παλιά Ερμού!

Ο Στράτος Νάκης, δημιουργεί στη Λέσβο exclusive ρούχα και παπούτσια για λάτρεις του custom design και πρόσφατα συνεργάστηκε με το Λάκη Γαβαλά για το μοναδικό σόου της WWBT – HELLAS.

«Διάβασα για εκείνον στην εφημερίδα σας και του έστειλα μήνυμα. Ο Στρατής ήταν στη Νέα Υόρκη τότε. Του λέει όταν θα έρθεις στη Μυτιλήνη να πιούμε έναν καφέ; Εγώ δεν τα συνηθίζω αυτά! Αλλά μου είχε τραβήξει το ενδιαφέρον! Καθίσαμε να πιούμε έναν καφέ και τελικά μείναμε να τα λέμε 10 ώρες! Μόλις κάθισα μαζί του, ανακάλυψα ότι ταιριάζουμε πάρα πολύ στο στυλ και στις ιδέες. Τόσο ίδιες απόψεις τόσο ίδιο γούστο! Ήδη έχουμε ξεκινήσει να φτιάχνουμε μαζί κάποια ρούχα, κάποια παντελόνια».

Τις δύο exclusive τσάντες του Στρατή θα τις βρείτε στο μαγαζί της Εύας μαζί με τις πραγματικά πρωτότυπες δερμάτινες δημιουργίες της!