Στο έλεος των ταραχών με πλώρη την κλειστή δομή

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Υπό τους ήχους του στρατιωτικού ελικοπτέρου και εν μέσω οδομαχιών και ανθρωποκυνηγητών ζουν τα τελευταία 24ωρα οι πολίτες της Μυτιλήνης που βλέπουν μέρα με τη μέρα την κατάσταση να εκτρέπεται. Εικόνες με μετανάστες και πρόσφυγες ανάμεσά τους γυναίκες και μικρά παιδιά να απωθούνται με τη χρήση χημικών κάνουν τον γύρο του κόσμου ενώ την ίδια στιγμή κατεστραμμένες περιουσίες και σφαγμένα ζώα προκαλούν την οργή των κατοίκων οι οποίοι έχουν στερέψει από υπομονή.

Η οργή έχει ξεχειλίσει και ο διχασμός ανάμεσα στους κατοίκους του νησιού έχει αγγίζει κόκκινο. Ωστόσο παρά τις ακραίες φωνές και το “πετάξτε τους στη θάλασσα”  οι περισσότεροι συμφωνούν πως το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να θυσιάσουν τα νησιά. Αφημένα στο έλεος τους σε μια κατάσταση τρομακτική τα νησιά πνίγονται από την ανικανότητα και την παντελή έλλειψη σχεδιασμού.

Έως και οι Αυτοδιοικητικοί φαίνεται να έβαλαν μυαλό αφού παρά το σόου των εντυπώσεων με τα τηλεφωνήματα προέταξαν χθες για πρώτη φορά το αίτημα για αποσυμφόρηση και κατάλαβαν επιτέλους το σχέδιο της κυβέρνησης για να επιβάλει την κλειστή δομή.

Σήμερα Τρίτη 4 Φεβρουαρίου οι πρόσφυγες- μετανάστες συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους. Στις 11:30 περίπου συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα βρίσκονταν στα γρασίδια δίπλα στο θέατρο και στο απέναντι πεζοδρόμιο, αφήνοντας τον δρόμο ανοιχτό μέχρι και πριν από λίγα λεπτά (12:20).

Στο σημείο  έφτασαν δυνάμεις των ΜΑΤ και έκλεισαν τον δρόμο. Στη συνέχεια με αιφνιδιαστική κίνηση έδιωξαν τους πρόσφυγες-μετανάστες από το χώρο του θεάτρου προς το πεζοδρόμιο δίπλα στην παραλία, από όπου και προσπάθησαν να τους απωθήσουν με τη βία.

 

Προηγουμενο αρθρο

Βίαιες απωθήσεις κατά προσφύγων, αλληλέγγυων και μελών ΜΚΟ στο κέντρο της Μυτιλήνης

Επομενο αρθρο

Συνεχίζεται η ένταση στη Μυτιλήνη -Τι άλλο πρέπει να γίνει;