Στην πρώτη θέση του Trip Αdvisor για αγορές στη Λέσβο το Olive Wood House

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Στο νησί της ελιάς, τη Λέσβο, σταυροδρόμι πολιτισμών και τόπο, όπου η φύση μεγαλουργεί μέσα από τις παραλλαγές του απέραντου γαλάζιου και του πράσινου με εντυπωσιακούς ελαιώνες, ιδρύθηκε η “Βιοτεχνία Επεξεργασίας Ξύλου Ελιάς  Μ. Προδρόμου“.

Στα Πάμφιλα, έναν οικισμό χωμένο μέσα σε σαπωνοποιεία και λιοτρίβια, άρχισε να λειτουργεί από μένα τον Μιχάλη Προδρόμου και την σύζυγο μου Μυρσίνη η βιοτεχνία μας και με την αγάπη, γιατί μεγαλώσαμε με τις ελιές, και το μεράκι που μας διακατέχει, σφραγίσαμε με την μοναδική και καθαρή δουλειά μας τον κλάδο της μεταποίησης του ξύλου της ελιάς. Με το ξύλο του ευλογημένου αυτού δέντρου, φτιάχνουμε χρηστικά αντικείμενα και είδη διακόσμησης.

Τα αντικείμενα αυτά είναι καλαίσθηταπροσεγμένα και πανέμορφα, γιατί όμορφο και μοναδικό είναι  το ίδιο το ξύλο της ελιάς, γι αυτό εξάλλου αποτυπώθηκε σε πίνακες από ζωγράφους και υμνήθηκε επί χιλιετίες από τους ποιητές.

Η γκάμα των προιόντων είναι μεγάλη και συνεχώς προστίθενται και ανανεώνονται σχέδια, σύμφωνα με τις επιθυμίες των πελατών μας, είναι δε όλα φτιαγμένα με τεχνική και κυρίως με την αγάπη μας για τη Λαική Τέχνη. Η πρώτη ύλη , δηλαδή τα ξύλα της ελιάς,  προέρχονται από λεσβιακούς ελαιώνες και τα προμηθευόμαστε από αγρότες, που κλαδεύουν τα λιόδεντρα τους κάθε χρόνο, ώστε αυτά να παραμείνουν υγιή, για να τους προσφέρουν απλόχερα τον καρπό τους.

 

Προηγουμενο αρθρο

Για την 2η Απριλίου- Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Επομενο αρθρο

LET’S DO IT GREECE – LET’S DO IT ERESSOS: Κυριακή 7 Απριλίου