Σμύρνη μου αγαπημένη: Νέες φωτογραφίες ένα μήνα πριν από την πρεμιέρα!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Ένα μήνα πριν την επίσημη κυκλοφορία της ταινίας «Σμύρνη Μου Αγαπημένη» στις κινηματογραφικές αίθουσες, η εταιρεία παραγωγής Tanweer έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από την ταινία αλλά και την καινούργια της αφίσα.

Η ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη» βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση και είναι μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ. Ένα κινηματογραφικό εγχείρημα με πανανθρώπινα μηνύματα, το οποίο φιλοδοξεί να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη με πειστικότητα την ατμόσφαιρα της εποχής μέσα από άρτια σκηνικά και κοστούμια και τη σπαρακτική καταστροφή της Σμύρνης, με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών εφέ. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στη Μυτιλήνη, τη Χίο, την Αθήνα, τον Πειραιά και το Φάληρο.

 

 

Η ταινία είναι η ιστορία της Φιλιώς Μπαλτατζή, μίας ηλικιωμένης Ελληνοαμερικανίδας, η οποία σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύρους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα.

Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, από την Tanweer, τα Χριστούγεννα του 2021, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Προηγουμενο αρθρο

Δράση του Παν. Αιγαίου: Εθελοντικός παράκτιος καθαρισμός κοντά στα ΚΥΤ (ENVRIC)

Επομενο αρθρο

“Έξυπνες συσκευές” εξυγίανσης δημοσίων κτιρίων από το Παν. Αιγαίου