Σμιλεύοντας το Αρνητικό | Carving the Negative: Στη Λέσβο το τρίτο μέρος του επιτυχημένου εργαστηρίου

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Στην K-Gold Temporary Gallery φιλοξενείται το τελευταίο μέρος της διαδραστικής και συνεργατικής δράσης «Σμιλεύοντας το Αρνητικό | Carving the Negative» που η THE ΤΕΛΟΣ SOCIETY υλοποίησε ήδη επιτυχώς σε Τήνο και Εύβοια. Το διήμερο εργαστήριο, που απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 από τις 10:00 έως τις 15:00 στην Αγία Παρασκευή Λέσβου.

 

Εξι καταξιωμένοι καλλιτέχνες παραχωρούν και μοιράζονται προσωρινά τα πνευματικά δικαιώματα έξι πρωτότυπων περιεκτικών ‘εικαστικών’ κειμένων με σκοπό την ερμηνεία τους κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου. Οι συμμετέχοντες, υπό την καθοδήγηση της επιμελήτριας Χρυσούλας Λιώνη, συλλογικά θα υλοποιήσουν εφήμερα έργα έχοντας ως έναυσμα τα κείμενα – οδηγίες των εικαστικών.

 

Οι δημιουργίες που θα προκύψουν με την ολοκλήρωση της πειραματικής αυτής άσκησης στις τρεις τοπικές κοινωνίες της ελληνικής περιφέρειας, θα παρουσιαστούν στον κατάλογο της δράσης, στην ιστοσελίδα της TTS και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των συνεργαζόμενων φορέων.

 

Το εργαστήριο είναι δωρεάν και ανοιχτό για όλους – δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις καλλιτεχνικής πρακτικής. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο 6942202222 ή στο kgoldtemporarygallery@yahoo.com

 

——

Καλλιτέχνες: Γιώργος Μαραζιώτης, Σοφία Ντώνα, Eliana Otta, Mαρία Παπαδημητρίου, Ηλίας Παπαηλιάκης, Πάνος Σκλαβενίτης

Επιμελητές: Σωτήριος Μπαχτσετζής, Χρυσούλα Λιώνη, Δημήτρης Σπύρου

Συνεργαζόμενοι φορείς: ΚΟΙΝΩΝΩ, The Tinos Gathering (Τήνος, Κυκλάδες) | Tidal Culture Lab (Χαλκίδα, Εύβοια) | K-Gold Temporary Gallery (Λέσβος, Βόρειο Αιγαίο)

Διοργάνωση: THE ΤΕΛΟΣ SOCIETY | Arts & Culture Research Lab Observatorium

 

 

Με την οικονομική υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Προηγουμενο αρθρο

Ας γνωρίσουμε το ανανεωμένο Πάρκο και τα σπάνια ευρήματα που φιλοξενεί!

Επομενο αρθρο

Η μπάλα βρίσκει … σε γκασμά. Αυτογκόλ για το ποδόσφαιρο της Λέσβου η στάση μερικών