Search

Σεμινάρια στη Μυτιλήνη: Η απώλεια ως οικουμενική εμπειρία

Η απώλεια είναι μέρος της καθημερινής μας ζωής και είναι ατομική αλλά ταυτόχρονα και οικουμενική εμπειρία. Μέσα από το σεμινάριο θα διδαχθούμε το πώς η απώλεια βρίσκεται παντού στη ζωή μας και είναι ζωτικής σημασίας να την αναγνωρίσουμε. Είναι σημαντικό να συνδέσουμε αυτή τη μοναχική εμπειρία με τους άλλους ανθρώπους, μετατρέποντάς την σε κοινωνική εμπειρία.

Οι πολλαπλές απώλειες, οι φανταστικές και οι συμβολικές, θα μας απασχολήσουν, αφού όλες συνδέονται με αλλαγές που χρειάζεται να διαχειριστούμε και να ενσωματώσουμε τα δώρα που θα φέρουν στη ζωή μας. Κάθε ηλικία αντιμετωπίζει και διαφορετικές προκλήσεις ως προς τη διαχείριση των απωλειών αλλά είναι μόνο ένας από τους πολλούς παράγοντες για τη στήριξη των ανθρώπων που πενθούν. Η διαδικασία του πένθους και του θρήνου είναι μια απλή αλλά δύσκολη διαδικασία.

Η εστίαση στους παράγοντες που δυσχεραίνουν την έκφραση του πένθους είναι σημαντική για την ψυχική υγεία και η έκφραση των συναισθημάτων που εμπεριέχονται στην απώλεια γίνονται οδηγοί μας. Τέλος, μια τοποθέτηση που αφορά το διαπολιτισμικό πένθος κρίνεται απαραίτητη καθώς βοηθά στην αρτιότερη κατανόηση των ανθρώπων.

Γιατί είναι σημαντικό να παρακολουθήσω το σεμινάριο:

Ως επαγγελματίας θα βρεθείς πολλές φορές αντιμέτωπος με την απώλεια, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η γνώση μπορεί να σου φανεί χρήσιμη ώστε να μπορείς να κατανοήσεις τόσο τις δικές σου αντιδράσεις όσο και τις αντιδράσεις των ανθρώπων με τους οποίους δουλεύεις ή και συνεργάζεσαι.

Εισηγητές του σεμιναρίου:
Νάνσυ Ψημενάτου Σύμβουλος ψυχικής υγείας, συγγραφέας
Δημήτρης Κουτζαμάνης Σύμβουλος ψυχικής υγείας , συνιδρυτής
των Μαθημάτων Ζωής

Το σεμινάριο είναι τρίωρης διάρκειας. Eίναι δωρεάν αλλά θα χρειαστεί να γίνει κράτηση θέσης. (Τηλ. Επικοινωνίας: 6944217535)

Το Σάββατο 9/2 στη Γενικη Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.Ώρα έναρξης αυστηρά στις 18.00. Λόγω της φύσης του σεμιναρίου δεν μπορεί να εισέλθετε στον χώρο μετά την έναρξη του παρά μόνο στο διάλειμμα (19.30) Μπορείτε να έλθετε στον χώρο έως και 20’ νωρίτερα