Σε καραντίνα θα παραμείνουν οι επτά -Κλειστό αύριο το Πανεπιστήμιο

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Στο νοσοκομείο ώσπου να ταυτοποιηθεί η ουσία που προκάλεσε τσουξιμο στα μάτια και το λαιμό, θα παραμείνουν οι επτά υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου που ήταν παρόντες τη στιγμή που ανοίχτηκε ο ύποπτος φάκελος.

Ανάμεσα στα επτά άτομα ειναι πέντε εργαζόμενοι ο νομικός σύμβουλος του πανεπιστημίου και αστυνομικός που μετέβη και έπιασε το φάκελο. Όπως έγινε γνωστό, είναι όλοι καλά στην υγεία τους, τα συμπτώματα δε ευαισθητοποίησης του βλεννογόνου που είχαν αναφερθεί από κάποια από αυτά, έχουν υποχωρήσει.

“Η νίκη θα είναι του Ισλάμ χωρίς τους μουσουλμάνους» έγραφαν στην αγγλική γλώσσα τα φυλλάδια  ενω  ο φάκελος περιείχε κι άλλα φυλλάδια στα αγγλικά και τα αραβικά, τα οποία ελέγχονται από ειδικό σώμα της αστυνομίας.

Τέλος σύμφωνα με νέες πληροφορίες στις 12 τα μεσάνυχτα και κάτω από πολύ δυσμενείς δυσμενείς καιρικές συνθήκες μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με πτήση στρατιωτικού αεροπλάνου C 130 κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος, εξειδικευμένο  στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών προκειμένου να παραλάβουν με ειδικούς του «Δημοκρίτου» το φάκελο με το άγνωστο περιεχόμενο που εστάλη σήμερα το απόγευμα στο γραφείο της Πρυτάνισσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Αλλά και για να ελέγξουν τους χώρους του ιδρύματος η λειτουργία του οποίου με απόφαση των πρυτανικών αρχών έχει ανασταλεί επ’ αόριστον.

 

Φωτο : Γιώργος Παπαδόπουλος

 

Προηγουμενο αρθρο

Η ελίτ της ορεινής ποδηλασίας στη Λέσβο

Επομενο αρθρο

Φάκελος με άγνωστη σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου -7 άτομα σε καραντίνα