Μια διαφορετική γιορτή κάστανου, με άρωμα παράδοσης και γεύση από τα τοπικά προϊόντα της Λέσβου, διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ανακαλύπτω τις γεύσεις του τόπου μου – Στηρίζω τα τοπικά προϊόντα», το οποίο υλοποιεί εδώ και οκτώ χρόνια.

Η αυλή του σχολείου μετατράπηκε σε μικρό υπαίθριο καστανάδικο, καθώς ο Στράτος Στεριανός ήρθε από το Πλωμάρι με τη φουφού του και έψησε κάστανα για τους μαθητές. Παράλληλα, ο γεωπόνος Δ. Γιασσάς ενημέρωσε τα παιδιά για τον καρπό της καστανιάς, τη διατροφική του αξία και τις χρήσεις του ξύλου της. Οι μαθητές είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους καρπούς και τα χαρακτηριστικά του δέντρου.

Στη συνέχεια ακολούθησε γευσιγνωσία, με τα παιδιά να απολαμβάνουν ζεστά ψημένα κάστανα, ενώ όσα τα προτιμούσαν πιο γλυκά είχαν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν με αγνό λεσβιακό μέλι, προσφορά τοπικού μελισσοκόμου.

Το σχολείο ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της δράσης, ανάμεσά τους τον Στράτο Στεριανό, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου Νίκο Σπανό, τον γεωπόνο Δ. Γιασσά, τους προέδρους των Δημοτικών Ενοτήτων Θερμής και Αγιάσου, Θ. Σπύρου και Μ. Κουταλέλλη, τον μελισσοκόμο Γ. Μαστρανεστάση, την προϊσταμένη του ΚΕΠΕΑ Ευεργέτουλα Ηλέκτρα Καλδέλλη, καθώς και την καθαρίστρια του σχολείου, κ. Ζίνα.







