Search

Σχολείο Άγρας: Παρουσίασαν το βιολειτουργικό κρουασάν και στη Μυτιλήνη

 

Το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Άγρας, που πρωτοπόρησε για την ανάδειξη της υγιεινής διατροφής με το αντιοξειδωτικό κρουασάν που έφτιαξαν οι μαθητές του, σε συνεργασία με την «Foodoxys» (Πανεπιστημιακό Τμήμα Βιοχημείας -Βιοτεχνολογίας) διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας στο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΟΙΟ» επιστημονική ημερίδα με θέμα «Μεταβολική Υγεία».

Στο πλαίσιο της ημερίδας, έγινε αναλυτική προβολή της οργάνωσης και της δράσης των μαθητών στον Τομέα «Υγεία – Ευημερία -Καινοτομία» και παρουσιάστηκε προς δοκιμή στο κοινό που την παρακολούθησε, το βιολειτουργικό κρουασάν και τα οφέλη του στη σύγχρονή διατροφή.

Στην είσοδο του ξενοδοχείου οι μαθητές μας υποδέχτηκαν γλυκά, προτρέποντας μας να το δοκιμάσουμε και στη συνέχεια μας εξήγησαν αναλυτικά γι ατην ιδέα τους, το φιλόδοξο πρόγραμμα, την εταιρεία που δημιούργησαν στα πλαίσια της καινοτομίας, κάνοντας το μικρό χωριό της Άγρας διάσημο με τη δική τους προσπάθεια, κι είναι ακόμη παιδιά με ένα λαμπρό μέλλον ν’ ανοίγεται μπροστά τους!

Να σημειωθεί πως το σχολείο τους διακρίθηκε στο διαγωνισμό «Bravo Schools» και στην ενότητα «Καλές Πρακτικές» με το βιολογικό κρουασάν που οι μαθητές χρησιμοποίησαν για να φτιάξουν αρχικά στο χώρο του Συνεταιρισμού Γυναικών Άγρας, με αλεύρι που προήλθε από σταφύλια και με γέμιση από ανθότυρο και βιολογική μαρμελάδα αρώνια, η οποία παράγεται επίσης στη Λέσβο!

Μπορεί η γεύση του κρουασάν να μη μοιάζει με καμιά από εκείνες που έχετε ως τώρα δοκιμάσει, στην εκδήλωση οι μαθητές το πρόσφεραν σκέτο, συνοδευόμενο από ντόπια Μυτιληνιά τυριά και μαρμελάδα αρώνια και γεμιστό με σοκολάτα, μαρμελάδα καρότο και μαρμελάδα μύρτιλο, η διατροφική του όμως αξία είναι πραγματικά πολύτιμη!

Καθώς τα κρουασάν, που δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει ευρύτατα αλλά πιο περιορισμένα έχουν γίνει ανάρπαστα, το σχολείο προσανατολίζεται στο να προωθήσει την παραγωγή τους μέσω του Συνεταιρισμού Άγρας αλλά και άλλων πιθανά συνεταιρισμών (το κρουασάν που μας προσφέρθηκε είχε τη «σφραγίδα» του γυναικείου συνεταιρισμού Μεσοτόπου) ώστε το μοναδικό αυτό κρουασάν να φτάσει παντού!

Να σημειώσουμε τέλος ότι στην εκδήλωση της Δευτέρας στη Μυτιλήνη, έγινε επίσης η παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου πακέτου τουριστικών και αθλητικών υπηρεσιών, με αντικείμενο τη μεταβολική υγεία. Πρόκειται για ένα ακόμη πρόγραμμα που υλοποιεί το σχολείο, το οποίο παρουσιάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς μπορεί με τη λήψη μιας σταγόνας αίματος να εντοπίζει την ιδιαιτερότητα κάθε ανθρώπου μέσω της διατροφής, ειδικά σχεδιασμένη και προσαρμοσμένη στα γονίδιά .

Μάλιστα κάποιοι τυχεροί από το κοινό, κατόπιν κλήρωσης, είχαν την ευκαιρία να τύχουν μιας δωρεάν διάγνωσης του βιομετρικού- διατροφικού τους προφίλ, από τους διδάκτορες του Foodoxys.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους μαθητές και τους διδάσκοντές τους, για την καινοτομία τους, τη μεγάλη τους προσπάθεια και την ανάγκη τους για πρωτοπορία, καθώς αποτελούν για όλους μας παράδειγμα προς μίμηση!