Σ. Καραγεωργίου: “Δεν εισακουστήκαμε…”

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Με μια λιτή δήλωση, όπως το συνηθίζει εξάλλου, ο επί μια εξαετία πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου Στρατής Καραγεωργίου, έκανε χθες επίσημα γνωστή μέσω του τύπου, την παραίτησή του από τη θέση που υπηρέτησε με ουσιαστικό τρόπο, αλλά κρατώντας πάντα «χαμηλό προφίλ» και αποφεύγοντας συνειδητά τις διάφορες συγκρούσεις και «κακοτοπιές», λειτουργώντας μάλιστα αρκετές φορές και «πυροσβεστικά» όταν απαιτούνταν.

Ο Στρατής Καραγεωργίου, γεωπόνος και σύμβουλος αγροτών στο επάγγελμα, θα εξακολουθήσει να παραμένει στη «διάθεση» του κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ. και δηλώνει «παρών» ως ενεργός πολίτης.

Η δήλωση Καραγεωργίου έχει ως εξής :

«Μετά από έξι χρόνια ως Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου, είμαι στη δυσάρεστη θέση να παραιτηθώ από τη θέση αυτή, διαφωνώντας με τις ενέργειες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά στο νησί της Λέσβου.Ευχαριστώ τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξη τους, παραμένω απλό μέλος του κόμματος».

Η παραίτηση Καραγεωργίου μπορεί να έγινε για προσωπικούς λόγους και σύμφωνα με το ρεπορτάζ επειδή ο ίδιος θεώρησε πως δεν είχε νόημα να βρίσκεται στη θέση αυτή, από τη στιγμή που το κόμμα διόλου δεν έδινε «σημασία» στις υποδείξεις, τις πιέσεις και τα ερωτήματα που έθετε συχνά-πυκνά η Νομαρχιακή ως όργανο, για το μεταναστευτικό πρωτίστως, μα και για μια σειρά σημαντικών θεμάτων που απασχολούν το νησί της Λέσβου.

Πρωτίστως, όμως, αυτό που «βάρυνε» κατά πολύ και έκανε «το ποτήρι να ξεχειλίσει», ήταν οι τελευταίες επισκέψεις Υπουργών και αξιωματούχων στο νησί, οι αλλεπάλληλες συσκέψεις επί… .συσκέψεων για τη νέα δομή και τη δύσκολη γενικά συγκυρία λόγω χειμώνα αλλά και του αριθμού των φιλοξενούμενων μεταναστών που συνεχώς αυξάνεται και το γεγονός ότι οι απόψεις –προτάσεις της ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου ουδέποτε εισακούστηκαν και ουδέποτε ελήφθησαν υπόψη από τα κεντρικά του κόμματος.

Ως εκ τούτου, η παραίτηση Καραγεωργίου δείχνει αν μη τι άλλο όχι μόνο ευθιξία μα κυριότερα μια στάση αξιοπρέπειας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης απέναντι στα τεκταινόμενα

Προηγουμενο αρθρο

CASTING CALL για την ταινία «ΣΜΥΡΝΗ»

Επομενο αρθρο

120 κασκόλ για τα πρόσφυγακια της Μόριας από τις γιαγιάδες του πολέμου