Ρολά κατεβάζει η Λέσβος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Τσίπρα: “Να μην πάει ούτε ο Δήμαρχος”

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Παλλεσβιακή απεργία και συλλαλητήριο την ημέρα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη ανακοίνωσε το συντονιστικό των φορέων της Λέσβου διαμαρτυρόμενο για την κατάργηση του νησιώτικου ΦΠΑ και για την αθέτηση των υποσχέσεων για την αποσυμφόρηση του νησιού. Θεωρεί ώς ύστατη προσπάθεια πίεσης της κυβέρνησης να μην αυξήσει από την 1η Ιουλίου το ΦΠΑ στα νησιά.

Το συντονιστικό των φορέων που παραχώρησε συνέντευξη τύπου σήμερα, αποφάσισε ακόμα να μη συμμετέχει στα πάνελ των συζητήσεων στο πλαίσιο του 14ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση για το Βόρειο Αιγαίο και κάλεσε το δήμο Λέσβου και την Περιφέρεια να κρατήσουν κλειστές τις υπηρεσίες τους την ημέρα αυτή.

Όπως είπε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς «η περιφέρεια είναι συνδιοργανωτής στο συνέδριο αυτό και το συντονιστικό των φορέων ζητά τόσο από την Περιφερειάρχη όσο και από τον δήμαρχο να μη δεχτούν να μιλήσουν» ενώ κάλεσε και τους φορείς από την Χίο αλλά και τη Σάμο να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Λέσβου του Οικονομικού επιμελητηρίου Παναγιώτης Μπαρούτης τόνισε ότι «ούτε η ΝΔ δεν δεσμεύθηκε ότι θα επαναφέρει το νησιώτικο ΦΠΑ στην προχθεσινή επίσκεψη του κλιμακίου της στο νησί , οπότε δεν έχουμε άλλο δρόμο από τις κινητοποιήσεις. Το μεταφορικό ισοδύναμο , είπε ο κύριος Μπαρούτης είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση , μόνο του όμως δεν αρκεί.»

Ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Λέσβου Απόστολος Βαλτάς ζήτησε από τον πρωθυπουργό «όταν θα έρθει να φέρει μαζί του τη λύση των προβλημάτων και όχι να κάνουμε για άλλη μια φορά διάλογο συμμετέχοντας στα πάνελ».

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Μυτιλήνης Παναγιώτης Παπαρίσβας χαρακτήρισε επικοινωνιακό τρικ το αναπτυξιακό συνέδριο ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου τουριστικών πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριακος ζήτησε «να σεβαστούν επιτέλους όλοι αυτό το νησί για όλα όσα έχει περάσει».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, τα μέλη του συντονιστικού δέχθηκαν πολλές ερωτήσεις για την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του συντονιστικού όλο αυτό το διάστημα, για να απαντήσει ο πρόεδρος του επιμελητηρίου ότι πολλές φορές πήραν δεσμεύσεις που δεν υλοποιήθηκαν.

Πηγή ΕΡΤ

Προηγουμενο αρθρο

Η Λέσβος…τρώγεται! Το λέει και ο “Γαστρονόμος”…

Επομενο αρθρο

Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία των νέων αγροτών – Δωρεάν πλατφόρμα για προγράμματα κατάρτισης