“Σάρλιτζα Παλλάς”: Νέο μυθιστόρημα από τον Γιάννη Γιαννέλη Θεοδοσιάδη

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Το νέο βιβλίο του Γιάννη Γιαννέλη Θεοδοσιάδη είναι έτοιμο και την Δευτέρα 10 Ιουνίου παρουσιάζεται στο Public café της Αθήνας από τις εκδόσεις Πατάκη. Θα το παρουσιάσουν ο πολιτικός Μ.Πρωτοπαπαδάκης, ο δημοσιογράφος Τίτος Αθανασιάδης και ο συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ευγενία Δημητροπούλου. Όμως η πρώτη παρουσίαση έγινε εδώ στη Λέσβο και ήταν αποκλειστικά για τους μαθητές της Θερμής!

“Mας το είχε ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο όταν τον είχαμε επισκεφθεί στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, για να μας μιλήσει για τη Θερμιώτισα μητέρα του , που το 1930 είχε εκλεγεί «Μις Λέσβος». Ο λόγος για τον Γιάννη Γιαννέλη παλιό μαθητή του σχολείου μας, που ποτέ δεν έπαψε να νοιάζεται γι΄αυτό και να το βοηθά . Μας μίλησε για πολλά και ανάμεσα στα άλλα μας ανέφερε και για το νέο του μυθιστόρημα, το «Σάρλιτζα Παλλάς», που ολοκλήρωνε εκείνο τον καιρό.

Το μυθιστόρημα είναι μια πραγματική ιστορία, με έρωτα, πάθος και δολοπλοκίες μέσα στο κλίμα του εθνικού διχασμού και του μεσοπολέμου. Ανάμεσα στα άλλα περιγράφονται το κίνημα του Πλαστήρατο 1922, η ζωή στη Δραπετσώνα (με τους τεκέδες, τα χασισοποτεία και τα περίφημα δημοτικά μπορντέλα των «Βούρλων»),η δίκη των εξ, η δίκη του πρίγκιπα Ανδρέα και η ισόβια εξορία του, αλλά και τα παιχνίδια των μεγάλων δυνάμεων σε βάρος της χώρας μας εκείνο τον καιρό.

Προηγουμενο αρθρο

Αναβάλλεται για τον Σεπτέμβρη το TEDXLESVOS!

Επομενο αρθρο

Στο ίδιο έργο θεατές. Πότε ο Δήμος θα αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στα αδέσποτα;