“Η Ελένη-Μαρίνα έχει την κωπηλασία στο αίμα της”

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Ούτε ένα ούτε δυο αλλά 20 συνολικά μετάλλια έφεραν σ τις αποσκευές τους επιστρέφοντας από τη Σερβία, οι αθλητές κα οι αθλήτριες που συμμετείχαν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες της αποστολής και η δική Ελένη Μαρίνα Λεβεντέλλη, που «χρυσώθηκε» δυο φορές, στο τετραπλό σκιφ κορασίδων μαζί με τις : Ευαγγελία Βακοπούλου-Κατερίνα Γκόγκου-Στυλιανή Νατσιούλα και στο σκιφ κορασίδων.

Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης συναντήθηκε με τη «χρυσή» αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης, η οποία συνοδευόταν από τη μητέρα και προπονήτρια της Άννα Ζαχαρίου, τον προπονητή Αριστείδη Βογιατζή, ο Γενικός Έφορος Τάσο Μπαλή και τον παππού της και πρόεδρο του Ν.Ο.Μ. Μαρίνο Ζαχαρίου.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης συνεχάρη θερμά την Ελένη Μαρίνα, για την κατάκτηση των δύο χρυσών της μεταλλίων και χάρισε σε ένδειξη τιμής ένα αναμνηστικό δώρο στην ίδια και στη συνοδεία της.

«Οι επιτυχίες σου, εκτός του ότι κάνουν όλους τους Λέσβιους περήφανους, τιμούν την τεράστια ναυταθλητική παράδοση του νησιού μας, είπε ο κ. Κύτελης.

 

Γνωρίζω πως τέτοιες διακρίσεις έρχονται με σκληρή δουλειά, επιμονή, θυσίες και πολλές φορές προετοιμασία κάτω από δύσκολες συνθήκες. Δική μας ευθύνη είναι να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις δικές σας προσπάθειες ,που μας γεμίζουν χαρά.

Εύχομαι καλό κουράγιο στο δύσκολο αλλά και συναρπαστικό δρόμο του πρωταθλητισμού και ελπίζω αυτή να είναι αρχή για ακόμα περισσότερες επιτυχίες» είπε.

«Αυτό που ξέρω, είναι πως η Ελένη-Μαρίνα χωρίς την κωπηλασία δεν ζει, δεν αναπνέει!»

Η Ελένη Μαρίνα μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στο ΝΟΜ. Κατά κάποιο τρόπο γαλουχήθηκε από την μητέρα της Άννα που ανέλαβε την προπόνησή της, αφού και κείνη υπήρξε πρωταθλήτρια κωπηλασίας και τον ακούραστο, συνονόματο παππού της, με τις αρχές της πειθαρχίας, της υπομονής και της επιμονής.

Όπως μας λέει η κ. Ζαχαρίου, κάθε προσπάθεια της αναπτύχτηκε πάνω σε γερές και στέρεες βάσεις , δεν προέκυψε ξαφνικά, μένοντας πάντα προσηλωμένη στο στόχο της επειδή η ίδια το ήθελε.

«Δεν θα πω πως το περιβάλλον που μεγάλωσε η Ελένη Μαρίνα δεν ήταν ευνοϊκό και δεν της εμφύσησε από πολύ νωρίς την αγάπη για το συγκεκριμένο άθλημα. Όμως, ως προπονήτρια τόσα χρόνια, έχω δει παιδιά πολύ ταλαντούχα στην κωπηλασία, να εγκαταλείπουν στην πορεία. Συμβαίνει πολλές φορές.

Θες η πίεση, η σκληρή προπόνηση, η μεγάλη πειθαρχία και αφοσίωση που απαιτείται, όπως εξάλλου συμβαίνει με όποιο άθλημα κι αν επιλέξει ένα παιδί, μπορεί να ευθύνονται για αυτό. Αυτό που ξέρω όμως για το δικό μου παιδί, είναι πως χωρίς την κωπηλασία δεν αναπνέει!»

Σύμφωνα με τη μητέρα της, η Ελένη Μαρίνα δεν θεωρεί το ΝΟΜ απλά ως το χώρο που προπονείται, αντίθετα τον θεωρεί σπίτι της κι αυτό είναι που κάνει τη διαφορά. Σέβεται το χώρο και τους συναθλητές της, διατηρεί μια απόλυτα εναρμονισμένη σχέση με το περιβάλλον του ομίλου, καθώς ξεκίνησε εντατική προπόνηση από την Γ’ Δημοτικού.

Η μητέρα της λέει πως και ο σωματότυπος της αθλήτριας ευνοεί την ενασχόληση με την κωπηλασία, καθώς απαιτεί ένα δυνατό και δυναμικό προφίλ. Η επιμονή και η υπομονή καλλιεργείται στην πορεία και μέσα από το ίδιο το άθλημα.

Μάλιστα, η ίδια θεωρεί πως οι όποιες επιδόσεις της στην κωπηλασία, τη βοηθούν να παραμένει συγκεντρωμένη και προσηλωμένη και να ανταπεξέρχεται με επιτυχία και στα σχολικά της μαθήματα, όμως ισχύει και το αντίστροφο.

Μαθήτρια του 19,9!

Η αθλήτρια που φέτος φοιτά στην Α’ Λυκείου του 5ου, είναι μαθήτρια του 19 11/13, μιλά τρεις γλώσσες και συνεχίζει απτόητη τη δυναμική της πορεία στον κωπηλατικό στίβο. Από πολύ νωρίς κατάλαβε πως με την οργάνωση και τη μεθοδικότητα μπορείς να πετύχεις τα πάντα, παραδέχεται η μητέρα και προπονήτριά της .

Από την άλλη, ο παππούς της και πρόεδρος του ΝΟΜ Μαρίνος Ζαχαρίου, που έχει δει όλα αυτά τα χρόνια τον όμιλο να μετατρέπεται σε «ανθισμένο» φυτώριο αθλητών, διακρίνει από νωρίς τις όποιες αντοχές και τη μεθοδικότητα, που μπορούν να πάνε έναν αθλητή/αθλήτρια πολύ ψηλά.

«Όποιος επιμένει μπορεί να πετύχει ό,τι επιθυμεί, μας λέει. Αυτό αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, δεν σου χαρίζεται τίποτα.

Χωρίς μέθοδο, επιμονή, στερήσεις, πολλές προσπάθειες μέχρι να πετύχεις ένα άρτιο αποτέλεσμα, δεν μπορείς να βαδίσεις στον αθλητισμό, πόσο μάλλον στον πρωταθλητισμό που είναι πολύ υψηλός ο στόχος, μα είναι και η πιο μεγάλη η πρόκληση», μας λέει.

Η εγγονή μου μας κάνει κάθε μέρα περήφανους, όχι μόνο για τις όποιες μικρές ή μεγάλες κατακτήσεις της αλλά και γιατί είναι ένα θαυμάσιο παιδί, για μας είναι πρώτα και κύρια η Ελένη Μαρίνα, ύστερα όλα τα άλλα.

Της εύχομαι από καρδιάς, πάντα να θέτει στόχους και να παίρνει τη χαρά της ικανοποίησης ότι προσπάθησε για να τους φτάσει, κάνοντας το καλύτερο που μπορούσε στη δεδομένη στιγμή. Την καμαρώνουμε και της ευχόμαστε τα καλύτερα, σύμφωνα με τις δικές τις επιδιώξεις. Δεν ξέρω που θα την οδηγήσει το μέλλον, μα η κωπηλασία είναι αναμφισβήτητα μέσα στο αίμα της και χωρίς αυτήν δεν μπορεί να φανταστεί την καθημερινότητα της”.

“Το ίδιο ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά του ΝΟΜ, τα δικά μας παιδιά, που μοχθούν καθημερινά, που αγαπούν το άθλημα και το κρατούν πάντα ψηλά στο βάθρο της προσπάθειας και των επιτυχιών. Δίπλα τους και μεις, να τα στηρίζουμε , να τα καθοδηγούμε με τις μικρές μας δυνάμεις , να χαιρόμαστε με τη χαρά τους, να δίνουμε ώθηση στην όποια προσπάθειά τους, πάντα εκεί», κατέληξε ο κ. Ζαχαρίου.

Να σημειώσουμε πως όσοι μελλοντικοί αθλητές θέλουν να ασχοληθούν με την κωπηλασία, μπορούν να δηλώνουν καθημερινά συμμετοχή στα γραφεία του ΝΟΜ, από τις 4 ως τις 6 το απόγευμα.

Τα «Π» εύχονται πάντα επιτυχίες και πολλές ακόμη μεγάλες στιγμές στην αθλητική σταδιοδρομία της Ελένης -Μαρίνας, που τώρα άρχισε να ανοίγει διάπλατα τα φτερά της!

Προηγουμενο αρθρο

Για αποτροπή κάνει λόγο ο Περιφερειάρχης Β.Αιγαίου, στα πρόθυρα του “burn out” οι αστυνομικοί στις Δομές.

Επομενο αρθρο

Generator Assistant