Search

Πυρετός προετοιμασιών στα επιτελεία των παρατάξεων για τους επικρατέστερους

Σε ρυθμούς δημοτικών εκλογών ζει και «αναπνέει» η Λέσβος το τελευταίο διάστημα, καθώς εντείνονται οι «ζυμώσεις», «φουντώνουν» οι συζητήσεις και κάθε μέρα ανακοινώνονται υποψηφιότητες και νέοι πολιτικοί σχηματισμοί «ξεπηδούν»!

Παλιά και νέα στελέχη ενώνουν τις δυνάμεις τους με κοινό γνώρισμα αυτό της προσφοράς στον τόπο, μην παραβλέποντας ωστόσο και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες να ανέλθουν στο δημαρχιακό θώκο.

Αναλυτικότερα, έτσι όπως διαμορφώνεται-μέχρι στιγμής τουλάχιστον- το προεκλογικό σκηνικό παρατηρούνται οι κάτωθι τάσεις ή και επίσημες ανακοινώσεις για το Δήμο Λέσβου ή κατ’ άλλους για περισσότερους από έναν Δήμο, εάν και εφόσον γίνει πράξη το σενάριο της κατάτμησης του Δήμου Λέσβου.

Εδώ και δυο εβδομάδες έχει επίσημα ανακοινώσει την κάθοδό του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ο πρώην Δήμαρχος Πλωμαρίου Μιχάλης Μαμάκος. Παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και με μεγάλη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο κ. Μαμάκος δηλώνει στα «Π» πως τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας έχουν γιγαντωθεί.

«Η συγκυρία είναι εξαιρετικά δυσμενής για να καθίσουμε αναπαυτικά στον καναπέ μας και

να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, είπε. Δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια και αναλογιζόμενος την ευθύνη του κάθε ενεργού πολίτη, αποφάσισα μετά από 8 χρόνια συνειδητής αποχής να ανακάμψω στην ενεργό πολιτική δράση.

Δηλώνω λοιπόν παρών, είτε θα έχω να υπηρετήσω ένα δήμο, είτε στην περίπτωση που «σπάσει» περισσότερους. Το συνδυασμό μας στηρίζουν άνθρωποι από πολλούς χώρους και σκοπεύουμε να δίνουμε καθημερινά το παρόν σε όλο το νησί και όχι μόνο στην πρωτεύουσα. Στις βασικές μας προτεραιότητες είναι το μεταναστευτικό, η σημαντική πτώση στον τουρισμό της Λέσβου, η βελτίωση της καθημερινότητας με τα μάτια των πολιτών όμως και η αποκεντρωμένη αυτοδιοίκηση. Θα στηρίξουμε και θα σταθούμε στο πλάι των τοπικών συμβουλίων, κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν το είδαμε να συμβαίνει», είπε ο κ. Μαμάκος.

Την κάθοδο του στις εκλογές έκανε γνωστή και ο Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, ο οποίος υπηρέτησε επίσης την τοπική αυτοδιοίκηση στο παρελθόν από τη θέση του Δημάρχου Πολιχνίτου.

Μιλώντας στα «Π» ο κ. Παρασκευαϊδης, έκανε λόγο για κακή διαχείριση του μεταναστευτικού, για εγκατάλειψη της πόλης και για οικτρή κατάσταση στο πάρκινγκ.

«Τα βλέπουμε τα χάλια της Μυτιλήνης, τα ζούμε καθημερινά, ποιος απολογείται όμως γι’αυτά; Πόσο θα συνεχιστεί ακόμη αυτή η κατάσταση που έχει ρημάξει το νησί;

Για αυτούς και ένα σωρό ακόμη λόγους, κατεβαίνουνε και μεις σε αυτές τις εκλογές, για να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε αλλαγές που θα βοηθήσουν να αποκτήσει η πόλη ξανά την παλιά της αίγλη. Μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα μπορούμε να ανακάμψουμε τουριστικά, στο χωροταξικό σχεδιασμό της πόλης μπορούμε επίσης να κάνουμε παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν την πόλη μας να γίνει πιο ανθρώπινη, εξειδικευμένες καλλιέργειες μπορούν να αναπτύξουν με καινοτομικές δράσεις τους τομείς παραγωγής.