Ψυχούλη-Παπανδρέου στις παραλίες της Ερεσού για το Lesvos Food Fest!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Φωτογραφία: Γιώργος Παπαδόπουλος

Στο γραφικό ψαροχώρι της Σκάλας Καλλονής ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις της 2ης μέρας του Lesvos Food Fest. Σήμερα Σάββατο τη σκυτάλη παίρνει ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, που οργανώνει ένα νοσταλγικό γαστριμαργικό διήμερο στην παραλία της Σκάλας Ερεσού και στην πλατεία της Ερεσού με πλωτά μαγειρέματα και εκπλήξεις.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης και Ελένη Ψυχούλη που συμμετέχουν σε δράσεις του Σαββατοκύριακου στη Σκάλα Ερεσού,  έκαναν και μια στάση στη Σκάλα Καλλονής για να δουν από κοντά όσα συμβαίνουν σήμερα εκεί στο πλαίσιο του Lesvos Food Fest!

Τι έγινε όμως στην Καλλονή; 

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ο Σύλλογος Τουριστικής Ανάπτυξης Καλλονής που οργάνωσε την δράση με την υποστήριξη του σεφ κ. Κατρακάζας Xάρης και Θεοδωρέλλη Χαρίλαος, την συνδρομή του Συλλόγου Μικρασιατών Καλλονής. και τη συνεργασία του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, κεντρικού οργανωτή του Lesvos Food Fest που πραγματοποιείται από 5 έως 15 Ιουλίου.

Στα πλαίσια της πρωινής δράσης παστώσαμε σαρδέλες με τον αρχαιότερο εστιάτορα Μίμη Ντάβαζλη. Το μεσημεράκι απολαύσαμε τα παστά μας με μεζεδάκι σε επιχειρήσεις της περιοχής που μας ξενάγησαν στα μυστικά του θαλασσινού μεζέ.

Το βραδάκι τηγανίσαμε κολοκυθοτηγανίτες πλατσέντες, πλάσαμε και μαγειρέψαμε μακαρονάκι χειροποίητο με τους κ. Χάρη Κατρακάζα και Χαρίλαο Θεοδωρέλλη και τις χρυσοχέρες κυρίες του Συλλόγου Μικρασιατών Καλλονής, χορέψαμε  και τραγουδήσαμε νησιώτικα και παραδοσιακά  τραγούδια με το χορευτικό του ΕΘΟ Καλλονής, στην Κεντρική πλατεία.

Παρόντες οι δημοσιογράφοι/blogger οι κυρία Σταμούλου Ιωάννα στην οποία διδάξαμε και πήρε αριστείο στο σκίσιμο της παπαλίνας. Η κυρία Ψυχούλη, δημοσιογράφος γεύσης της LIFO και σεφ καθώς και ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου. Πανταχού παρών και το συνεργείο της ΕΡΤ, χορηγός επικοινωνίας του LESVOS FOOD FEST.  

Η ατμόσφαιρα γέμισε αλμυρές γεύσεις, καλοκαιρινές συνταγές, αρώματα κέφι και νησιώτικες μουσικές παρουσιάζοντας την θαλασσινή εμπειρία της Λεσβιακής Γαστρονομίας.

Το 2ο Lesvos Food Fest έχει την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του ΕΟΤ, της ΓΣΕΒΕΕ και πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

Προηγουμενο αρθρο

«@έχετε μήνυμα.com» : Θεατρικό “μήνυμα” από την Καλλονή στα Χίδηρα!

Επομενο αρθρο

Ο Γ. Τσακίρης από τη Μόρια “που έμαθε στους Έλληνες να τρώγουν πατατάκια”