Πρώτη Γιορτή του Ινστιτούτου Αναγέννησης Ο Σπόρος

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Μια διαφορετική ημέρα για όσους παρευρέθηκαν στην πρώτη του Γιορτή επιφύλαξε το Ινστιτούτο Αναγέννησης “O Σπόρος” το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στη φάρμα του. 

Μακριά από, και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το νησί, ο κοινός παρανομαστής του φυσικού περιβάλλοντος και οι σχετικές δράσεις συγκέντρωσαν γονείς και μαθητές των τεσσάρων τμημάτων του Σχολείου του Δάσους, πλήθος φίλων, συνεργατών και εθελοντών σε ένα πολυεθνικό χωνευτήρι γεμάτο γνώση, χαμόγελα, δημιουργία και παιχνίδι.  

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στα πλαίσια της γιορτής η εκπαιδευτική ομάδα του Σπόρου σε συνεργασία με την ομάδα Ecohub της Better Days και την ομάδα Δεντροφύτευσης Λέσβου διοργάνωσαν εργαστήρια κομποστοποίησης, σπορείων, φύτευσης κλώνων βοτάνων αλλά και φυντανιών βελανιδιών για τις ανάγκες δενδροφύτευσης του νησιού. Η συνεργατική κουζίνα εγκαινίασε τον φούρνο φυσικής δόμησης και έψησε πίτσες για όλους τους παρευρισκόμενους. 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τα παιδιά φυσικά είχαν την τιμητική τους. Παρουσία του δασκάλου τους Κωνσταντίνου Τσιομπάνου και των γονιών τους, δεν σταμάτησαν λεπτό να απολαμβάνουν τα εκπαιδευτικά εργαστήρια και τη φάρμα με τον ελαιώνα, τον λαχανόκηπο, τα ζωάκια και τις μπόλικες ευκαιρίες για μάθηση και παιχνίδι. 

Μια καλλιτεχνική νότα προστέθηκε από τον καλλιτέχνη και δάσκαλο Καμίλο Μπεντανκόρ με μαθήματα ακροβατικής σχοινοβασίας, ενθουσιαζοντας μικρούς και μεγάλους. 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το Ινστιτούτο Αναγέννησης “Ο Σπόρος” φιλοδοξεί να επαναφέρει στο επίκεντρο τη σχέση μας με το φυσικό περιβάλλον εφαρμόζοντας τόσο τις νεότερες επιστημονικές προσεγγίσεις όσο και την πλούσια Ελληνική παράδοση και ευχαριστεί θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν και βοήθησαν.

Προηγουμενο αρθρο

Τo ευχαριστώ του Ταξιάρχη Βέρρου…

Επομενο αρθρο

“Στον δρόμο έχει βγει όλη η Λέσβος”