Πληροφορίες για νεκρούς πρόσφυγες από τουρκικά πυρά αναφέρουν σε άρθρο τους οι Times

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Σοβαρές κατηγορίες από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με το οποίο 16 άνθρωποι (ανάμεσα τους 3 παιδιά) σκοτώθηκαν από πυρά Τούρκων φρουρών τους τελευταίους 4 μήνες, καθώς περνούσαν παράτυπα στην Τουρκία αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Times.

          Σύμφωνα με μαρτυρίες Βρετανών αστυνομικών  και Τούρκων λαθρεμπόρων που δρουν στην περιοχή η τουρκική συνοριοφυλακή πυροβόλησε και σκότωσε πρόσφυγες ενώ επιχειρούσαν να διασχίσουν την συροτουρκική μεθόριο ενώ οι ίδιοι εκτιμούν ότι ο ακριβής αριθμός είναι υψηλότερος.

Οι θάνατοι αυτοί φέρνουν ξανά στο προσκήνιο την ανησυχία των ανθρωπιστικών οργανώσεων σχετικά με την αναγνώριση της Τουρκίας ως «ασφαλής τρίτη χώρα».’Ηδη η Διεθνής Αμνηστία έχει δεχτεί πολλές καταγγελίες κυ­ρίως Αφγανών αλλά και Σύρων προσφύγων για αναγκαστική και με τη βία επιστροφή στις χώρες προέλευσης τους, με κίν­δυνο φυσικά της ίδιας τους της ζωής. Οι πρό­σφυγες αναγκάζονται  να υπογράψουν χαρτιά ότι επιθυμούν να επιστρέψουν με τη χρή­ση δηλαδή βίας και βασανι­στηρίων.

Προηγουμενο αρθρο

Στον τόπο του …προβλήματος- City Inspection

Επομενο αρθρο

“Συνηθίσαμε στη μετριότητα και την αναπαράγουμε”.