Πίκλες Πιπεράτες

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

ΚΟΥΚΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΛΟΙ, και σεις οι άλλες, οι πιο αιθέριες, γεια και χαρά σας! Η παλιά αγαπηµένη σας Πιπεριά είµαι,  καλέ! Επέστρεψα δριµύτερη στα φιλόξενα σαλόνια των “Πολιτικών”, τα οποία ανακαινίστηκαν και από τα οποία βεβαίως δεν θα µπορούσε να λείπει η υψηλότατη ταπεινότητά µου! Αµέ!

 

 

ΕΜΕΝΑ ΠΑΛΙ, πολύ µ’ αρέσουν αυτές οι ανακαινίσεις. Οι ανακατασκευές, οι ανανεώσεις, οι αναθερµάνσεις, οι αναβαπτίσεις, οι αναπαλαιώσεις. Και τα λίφτινγκ. Κυρίως τα λίφτινγκ – όταν τα κάνουν οι φίλες µου οι προϊστορικές κι εκεί που έµοιαζαν µε τον Μακρύ Γιαλό πριν τον καθαρίσει ο Γαληνός, τώρα µοιάζουν µε τον πύργο του Άιφελ!

 

ΤΟ ΤΙ ΕΥΣΗΜΑ πήρε αυτός ο Γαληνός, µε τον καθαρισµό του πάρκινγκ και του Μακρύ Γιαλού, άλλο πράµα! Όλοι είπαµε “µπράβο!” και “γεια στα χέρια σου” και “ο Θεός να µου κόβει µέρες και να σου δίνει χρόνια”, κι είπαµε πως τώρα που πήρε φόρα θα καθαρίσει κι από δω κι από κει κι από παραπέρα. Γιατί, εδώ που τα λέµε, Τασία µου, καλά τα Συµβούλια και οι θέσεις, αλλά η σκούπα είναι µεγάλο πράµα! Η καθαριότητα είναι αρχοντιά! Κι άµα δεν δούµε τη σκούπα και στη γειτονιά µας, πολύ θα στεναχωρεθώ!

 

ΗΘΕΛΑ κι εγώ η δόλια να πάω στη Θεσσαλονίκη. Καλά τα αγερόπλανα, βρε παιδάκι µου, αλλά δε µπορώ, τα φοβάµαι. Σε τι ψυχολόγους πήγα για να το ξεπεράσω, σε τι σκάλες ανέβαινα για να ελέγξω την υψοφοβία µου, σε τι ρετιρέ µπαλκόνια – τίποτα! Τα φοβάµαι, που δε µπορώ να µπω! Αλλά ήθελα να πάω στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Ε, ΑΥΤΟ ΤΟ πράµα, να µην έχει καράβι από Μυτιλήνη για Θεσσαλονίκη, δε µπορώ να το καταλάβω! Δηλαδή, δεν έχω επίπεδο και δε µπορώ να το καταλάβω; Μήπως οι εγκυκλοπαιδικές µου γνώσεις είναι περιορισµένες; Μήπως οι σπουδές µου ήταν φτωχές; Δε µπορώ να καταλάβω γιατί κοτζάµ Λέσβος, Χίος και λοιπές άιλαντς, δεν έχουν καράβι για Θεσσαλονίκη! Μανισµένες είναι;

 

 

ΔΕ ΛΕΩ, καλή είναι και η Καβάλα (και µε το κάπα µικρό, και µε το κάπα κεφαλαίο, Ματούλα µου), αλλά εγώ ήθελα να πάω Θεσσαλονίκη. Θες γιατί ο Παπαγεωργόπουλος είναι για… µετεκπαίδευση, θες γιατί ο Νοµάρχης της καρδιάς µας Ψωµιάδης είναι έκπτωτος βασιλεύς, θες γιατί ο βαρδάρης είναι τοπικός άγιος και εορτάζεται µόνο στη νύφη του Θερµαϊκού – εγώ εκεί ήθελα να πάω! Αλλά δεν µπορώ, καθότι καράβι γιοκ!!!

 

 

Η Χριστιάνα κάνει πρόβα στο νέο της ρόλο...
Η Χριστιάνα κάνει πρόβα στο νέο της ρόλο…

 

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, νοµίζω ότι τα ακτοπλοϊκά έχουν γίνει ολίγον Καµπούλ τα τελευταία χρόνια! Δεν είναι ιδέα µου, έτσι Ράνια µου, εσύ που είσαι κάπως πιο ψύχραιµη και έχεις διαβάσει και τέσσερις εφηµερίδες! Αχ, βλέπω στο Τράβελ τσάνελ τα φεριµπότ της Φινλανδίας και πέφτουν τα µούτρα µου από τη ζήλια – και ποιος να µου πληρώσει το µπότοξ!

 

 

ΘΕΛΩ ΠΑΝΤΩΣ να σου πω πως το αλαβάστρινο δέρµα µου οφείλεται ως επί το πλείστον και κυρίως στις τακτικές µου επισκέψεις στα Θέρµα, όπου απολαµβάνω τα θερµά ιαµατικά µου λουτρά, καταπραΰνω  τα ρευµατικά µου και κάνω απολέπιση πρώτης  τάξεως. Γι’ αυτό χάρηκα ιδιαιτέρως µε το που έµαθα πως το Σάρλιζα πέρασε στην διαχείριση της Περιφερείας και οσονούπω θα απολαµβάνουµε εκείθε τοιούτες απολαύσεις!

 

 

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ σκέφτοµαι, πολλά είχα σκεφτεί για τη Χριστιάνα, αλλά για χαµαµτζού  δεν µου είχε περάσει απ’ το µυαλό! Αλλά να που η ζωή τα φέρνει έτσι και µε τη Σάρλιζα στη δικαιοδοσία της, η Περιφερειάρχης µας θα είναι και αρχιχαµαµτζού! Δουλειά η οποία έχει ευθύνες πολλές και θέλει κέφι και µεράκι. Και γούστο. Γι’ αυτό εύχοµαι να έχει δύναµη η Χριστιάνα και να µας τα πράξει κατά το άριστο, να νιώσουµε ότι έγινε ένα καλό και χρήσιµο έργο και ότι δικαίως ζητούσε ο τόπος να γίνει κάτι µε το ερειπωµένο ξενοδοχείο.

 

 

ΠΙΣΤΕΥΕΙ κανείς, έστω και ένας, ότι θα γίνει το λιµάνι του Σιγρίου; Πιστεύει έστω και ένας ότι υπάρχει η παραµικρή πιθανότητα το έργο να προλάβει τις ηµεροµηνίες;

 

 

ΟΣΟ, ΛΟΙΠΟΝ, το σκέφτοµαι ότι ένα τέτοιο έργο χάθηκε, τόσο µε πιάνουν τα διαόλια µου και θέλω να στολίσω µε ποικιλόµορφα καντήλια όσους ξέρω και δεν ξέρω υπευθύνους, να ξεσπάσω που τόοοοοσα χρόνια χρειάστηκαν για να κάνουµε µια τρύπα στο νερό – κι ούτε καν αυτό. Αλλά, από την άλλη, βλέπω κιόλας ότι ναυάγησε κοτζάµ ανάπλαση του Φαληρικού  Δέλτα και της Πανεπιστηµίου, µε από πίσω τους ολόκληρα Ιδρύµατα Λάτση, Νιάρχου και Ωνάση (αν δεν απατώµαι, Θανάση µου), και παρηγοριέµαι ολίγο, ότι κι εµείς που είµαστε η τελευταία τρύπα του  ζουρνά, κι εκείνοι που είναι τρανά τζάκια, στο ίδιο καζάνι βράζουµε…

 

 

ΑΛΛΑ, ΤΙ να κάνω, διαολίζοµαι!  Κι ύστερα, κάνω τον διαλογισµό µου και ηρεµώ!

 

Και σας αγαπώ!

Η Πιπεριά σας

 

 

Υ.Γ.:, Μονογαµική σχέση, Αποχή ή Προφυλακτικό. Προσέχουµε!

 

 

Προηγουμενο αρθρο

ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ

Επομενο αρθρο

Ένα στολίδι της Μυτιλήνης αποκτά την αίγλη του