Search

Πέντε “300άρια” στη χθεσινή συγκέντρωση για τη 17η Νοέμβρη!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας επιδόθηκαν συνολικά 5 “καμπάνες” στη Λέσβο για τη χθεσινή αυθόρμητη συγκέντρωση στο άγαλμα του Μυρογιάννη!

Συγκεκριμένα το λιτό δελτίο τύπου της αστυνομίας αναφέρει:

“Ανακοινώνεται ότι, στη Λέσβο, 20 άτομα, την 17:00 ώρα συγκεντρώθηκαν σε πεζοδρόμιο της οδού Π. Κουντουριώτη στη Μυτιλήνη και κινήθηκαν προς το πάρκο της Αγίας Ειρήνης. Από αστυνομικές δυνάμεις αποτράπηκε η πορεία τους.

Επιβλήθηκαν 5 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ. Για το περιστατικό σχηματίζεται ποινική δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης

Επίσης, στη Σάμο, άτομα που επέβαιναν σε 40 Ι.Χ. επιβατικά οχήματα την 18:30 ώρα, κινήθηκαν από την περιοχή του Βαθέως, στο Καρλόβασι. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο επιβλήθηκαν 2 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ”.

Όπως και σε πολλές πόλεις της χώρας χθες δεκάδες διαδηλωτές αψήφησαν την απόφαση της κυβέρνησης περί απαγόρευσης των συναθροίσεων και βγήκαν στους δρόμους πραγματοποιώντας την καθιερωμένη πορεία για να τιμήσουν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

Στη Μυτιλήνη δεκάδες διαδηλωτές μέλη διαφόρων παρατάξεων, βουλευτές, μέλη της Πρωτοβουλίας ανειδίκευτων γιατρών Λέσβου, περιφερειακοί σύμβουλοι, συνδικαλιστές γιατροί και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στην κινητοποίηση που ξεκίνησε στην πλατεία Σαπφούς και διέσχισε όλη την προκυμαία συγκροτημένα, με τους συμμετέχοντες να φορούν μάσκες και να τηρούν αποστάσεις για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει και το “prin.gr” :

“Όταν έφθασαν στο ύψος του κεντρικού κτηρίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μια ομάδα των ΜΑΤ τους σταμάτησε. Παρά τις απειλές ότι θα επιβληθούν πρόστιμα οι διαδηλωτές παρέκαμψαν τον αστυνομικό κλοιό και κατευθύνθηκαν προς την προτομή του Μιχάλη Μυρογιάννη, του Μυτιληνιού νεκρού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973.

Δύο μέτρα πριν φθάσουν οι διαδηλωτές φθάσουν στην προτομή του Μυρογιάννη νέος αστυνομικός φραγμός από άνδρες των ΜΑΤ τους σταμάτησε και οι αστυνομικοί άρχισαν επιβάλλουν πρόστιμα. Καταστρατηγώντας ακόμη και τις διατάξεις που η ίδια η κυβέρνηση έχει επιβάλει. Λίγο αργότερα η πορεία ολοκληρώθηκε με τους διαδηλωτές να φθάνουν στην προτομή του Μυρογιάννη και να φωνάζουν συνθήματά ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι και ο λαός με αγώνες θα κατακτήσουν τα δικαιώματα τους και θα ανατρέψουν την πολιτική της κυβέρνησης”.

Ας σημειωθεί πως από νωρίς το πρωί της Τρίτης το κέντρο της Μυτιλήνης ήταν αστυνομοκρατούμενο με εκατοντάδες αστυνομικούς να έχουν καταλάβει το πάρκο Αγίας Ειρήνης, όπου βρίσκεται η προτομή του Μυρογιάννη και τους δρόμους γύρω από αυτό. Έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας σε όλο το κέντρο της Μυτιλήνης (ΜΑΤ, ομάδες ΔΙΑΣ, ασφάλεια) σε κάθε πλατεία και δημόσιο χώρο της πόλης.

Με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καταδικάζει τη στάση της  Αστυνομίας με την οποία εμποδίστηκε η κατάθεση στεφάνων το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου στη προτομή του Μιχάλη Μυρογιάννη

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Τ. Ε Λέσβου του ΚΚΕ καταδικάζει την ενέργεια της αστυνομίας να εμποδίσει ομάδα συμπολιτών μας που, πορευόμενοι πάνω στο πεζοδρόμιο της προκυμαίας, επιχείρησαν να πλησιάσουν το μνημείο του ήρωα Μυρογιάννη για να καταθέσουν στεφάνι, και ενώνει τη φωνή της με όλους όσους ζητούν να σβηστούν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε κάποιους από τους συμμετέχοντες και να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίων τους».