Search

Οι παρέες γράφουν ιστορία στη Hacienda της Μυτιλήνης…

Στην εποχή μας, η βραδινή διασκέδαση συσχετίζονταν με τα στέκια. Μικρά μαγαζάκια, συνήθως φτιαγμένα με το προσωπικό στυλ του ιδιοκτήτη που συγκέντρωναν όλη τη νεολαία της πόλης αλλά και μερικούς γραφικούς αλλά αξιαγάπητους τύπους που αισθάνονταν πάντα κοντά μας ηλικιακά. Αυτά τα στέκια τη δεκαετία του ’90 άρχιζαν σιγά –σιγά να ξεθωριάζουν και η νέα τάση σταδιακά έφερε στην επιφάνεια μεγάλα μπαρ και καφέ που στόχο είχαν να κρατήσουν τον κόσμο και για ποτό, φαΐ και χορό. Πολυκαταστήματα διασκέδασης δηλαδή…
Η Hacienda ήταν ένα από αυτά τα πρώτα στέκια. Αυτά τα μικρά συμπαθητικά στέκια που ήξερες ποιον θα συναντήσεις κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας και της νύχτας. Με αυτόν ακριβώς αυτόν τον χαρακτήρα του “στεκιού” κατόρθωσε όχι μόνο να επιβιώσει μέσα στις σύγχρονες τάσεις αλλά και να δημιουργήσει μέσα στα χρόνια το σταθερό κοινό της.
Την πρωτοάνοιξε ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου ακριβώς στο ισόγειο του ξενοδοχείου BLUE SEA ως έναν χώρο για χαλάρωσης μπροστά ακριβώς στο λιμάνι της πόλης. Μετά το 2003, την Hacienda ανέλαβαν, η δημοφιλής Εριφύλη Αμβαζά μαζί με τον συνέταιρο της Στρατή Σάνδηλο που διατήρησαν τον χαρακτήρα της, δημιουργώντας ένα από τα πιο αγαπημένα μπαράκια της πόλης όπου μπορεί κανείς να απολαύσει σωστά σερβιρισμένους καφέδες αλλά και ποτά για κάθε γούστο από το πρωί μέχρι το βράδυ και να ξεκουραστεί όπως ακριβώς σε μια μεξικάνικη χασιέντα.
Με το εξαιρετικό ταμπεραμέντο που τους διακρίνει, οι ιδιοκτήτες του καταστήματος διατήρησαν το λατινοαμερικάνικο ύφος της, που μαζί με τα ζωντανά και ζεστά της χρώματα, τη φιλόξενη μπάρα και το χαμογελαστό της προσωπικό τραβούν σαν μαγνήτης τον επισκέπτη που θέλει να απολαύσει τον καφέ του από νωρίς το πρωί ενώ το βράδυ η «Hacienda» μετατρέπεται σε ένα κλασικό στέκι όπου όλα μπορούν να συμβούν.
«Στη Hacienda μπορεί να έρθει κάποιος μόνος και να πετύχει πάντα κάποιον γνωστό.
Καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια να διατηρήσουμε τον χαρακτήρα του στεκιού και μια ατμόσφαιρα οικεία», μας λέει η Εριφύλη που αισθάνεται το κατάστημα μετά από 14 ολόκληρα χρόνια σαν δεύτερο της σπίτι.
«Μου αρέσει τόσο πολύ αυτή η δουλειά -ακόμη και αν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες τώρα πια- .Όμως το να έχεις αυτή την κοινωνικότητα καθημερινά με ανθρώπους που ναι μεν είναι πελάτες σου αλλά από την άλλη αποκτάς με τον χρόνο μια προσωπική επαφή ,θεωρώ είναι ότι πολυτιμότερο έχω».
H Hacienda δεν είναι μόνο χώρος για τους εκλεκτούς θαμώνες της. Η ζωόφιλη και φιλόζωη Εριφύλη πάντα διαθέτει μια γωνιά για τα τετράποδα του δρόμου που έχουν ανάγκη περίθαλψης.Αυτό το τιπ ,την κάνει ιδιαίτερα αγαπητή από την μερίδα των φιλόζωων θαμώνων που επιμένουν να τη στηρίζουν για όλες της τις παροχές της Hacienda αλλά κυρίως για τον αξιαγάπητο χαρακτήρα της. Διαλέξτε μια ήσυχη γωνιά τόσο μέσα ή έξω, απολαύστε τον καφέ σας και αφουγκραστείτε την κίνηση του λιμανιού σε ένα στέκι που ιστορικά δεν θα αλλάξει ποτέ και θα παραμείνει αναλλοίωτο στο χρόνο τόσο για τις παροχές του όσο και για τους ανθρώπους του…