Πάνος Πίτσιος: Γραφείο τουρισμού Καβάλας Vs Μυτιλήνης

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Δε ζηλεύω που η Καβάλα διατηρεί εδώ και 5 δεκαετίες Γραφείο Τουρισμού (αποδεικνύεται από το old fashioned design των 70’s), υπό τον τίτλο “Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών”, ενώ η Μυτιλήνη δεν διαθέτει κάτι αντίστοιχο πλέον.

Ζηλεύω όμως πάρα πολύ, που η πόλη της Βόρειας Ελλάδας, κατόρθωσε μέσα σε λίγα χρόνια, να είναι γεμάτη από τουρίστες, ενώ η πρωτεύουσα της Λέσβου και ολόκληρου του Αιγαίου, ακόμη δεν έχει καταφέρει ούτε ένας υποτυπωδώς αξιοπρεπής τουριστικός προορισμός να γίνει.

Για να επιτευχθεί όμως αυτό, απαιτούνται μια σειρά από μέτρα και δράσεις, αυτό που αποκαλείται “αναγκαίες τουριστικές υποδομές”, που σήμερα δεν υπάρχουν ούτε στο ελάχιστο.

Μία τέτοια σημαντικότατη υποδομή είναι και το Γραφείο Τουρισμού, αυτό που ιδρύθηκε το 2004, λειτούργησε υποδειγματικά και χωρίς διακοπή για 3 ολόκληρα χρόνια στο κτήριο του Παλαιού Λιμεναρχείου επί της Πλατείας Σαπφούς (το οποίο ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο, είχε ανακαινιστεί πλήρως), υπολειτούρησε στη συνέχεια σε άλλους υποδεέστερους χώρους της πόλης, μέχρι την πλήρη κατάργησή του.

Μόλις εκλεγήκαμε το 2019 στη Δ/Κ Μυτιλήνης, τα 4 μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης “Με συνέπεια κι’ ευθύνη … όλοι για τη Μυτιλήνη !!!” (Αλέκος Κουζινόγλου, Λένα Πετρέλλη, Πάνος Πίτσιος και Βαγγέλης Χατζημανώλης), είχαμε καταθέσει αναλυτικότατη τετρασέλιδη ανοιχτή εισηγητική επιστολή, για την άμεση επαναλειτουργία του άκρως απαραίτητου “Γραφείου Τουρισμού”, με την πλήρη  μεθοδολογία που απαιτείται να ακολουθηθεί.

Δεν εισακουστήκαμε, δεν προχώρησε τίποτα, χάθηκαν τρία χρόνια, τα αποτελέσματα γνωστά.

Δεν πειράζει όμως. Πες λίγο το μεταναστευτικό, λίγο ο κορωνοϊός, λίγο η κρίση, μας πήγαν πίσω. Ποτέ δεν είναι αργά.

Ας προετοιμαστούμε τουλάχιστον για το 2023, μήπως και πάψω να ζηλεύω την Καβάλα !!!

ΠΑΝΟΣ ΠΙΤΣΙΟΣ

Εκλεγμένος και εν αργία,

Πρόεδρος Δ/Κ Μυτιλήνης

Προηγουμενο αρθρο

Επομενο αρθρο

ΚΟΒ Υγείας ΚΚΕ Λέσβου για covid 19: Τραγική η κατάσταση στο Βοστάνειο