Π. Παπαρίσβας: “Δεχτήκαμε πρωτοφανές bullying από την κυβέρνηση”

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο του «Κινήματος της Αλλαγής» Φώφη Γεννηματά, αναμένεται να έχει σήμερα κλιμάκιο που αποτελείται από τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Φορέων και Επιστημόνων της Λέσβου. Το ραντεβού με τον κ. Μητσοτάκη έχει ορισθεί για τις 12.00 και με την κ. Γεννηματά για τη 1.00 το μεσημέρι, ενώ οι φορείς της Λέσβου δηλώνουν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στο νησί με έμπρακτες αποδείξεις στήριξης του αγώνα τους, που θα συνοδεύονται με δημόσιες δηλώσεις των δύο προέδρων για το ΦΠΑ των νησιών.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Λέσβου, τα μέλη του συντονιστικού δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους για το ότι δεν έγινε τελικά αποδεκτό από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στο νησί μας, το αίτημά τους να τον δουν από κοντά και να του επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Σε δηλώσεις τους πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου ευχαρίστησαν τους συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο και δήλωσαν την ικανοποίηση τους για τη συμμετοχή του κόσμου, δήλωσαν όμως και προβληματισμένοι με τη στάση του Πρωθυπουργού να αρνηθεί πεισματικά τη συνάντηση μαζί τους και τα όσα ακολούθησαν έπειτα.

«Δεν σταματάμε εδώ, οι αγώνες θα κορυφωθούν και με άλλες μορφές», τόνισε ο κ. Μυρσινιάς, ενώ από την πλευρά του ο κ. Τατάκης είπε ότι η επιτυχία του συλλαλητηρίου στηρίχθηκε στην αγανάκτηση ως κυρίαρχη και μαζική αντίδραση του κόσμου για τα «παθήματά του», ενώ η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. «Ζητήσαμε μια ήρεμη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, δώσαμε πέντε ονόματα για να τον δούμε, αλλά εισπράξαμε ένα βαρύ «ξεχάστε το». Στη δεύτερη προσπάθειά μας, ζητήσαμε από τα ΜΑΤ να μας επιτρέψουν να το επιδώσουμε με μικρή αντιπροσωπία, πάλι μας αρνήθηκαν» ,είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου. «Από δω και πέρα θα δούμε τους αρχηγούς των κομμάτων και θα ζητήσουμε και από το ΣΥΡΙΖΑ να αγωνισθεί μαζί μας για κάτι που έπρεπε να μας είχε ήδη δοθεί».

Για ανάμικτα συναισθήματα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παναγιώτης Παπαρίσβας, ο οποίος τόνισε πως η συνάντηση μ ε τον Πρωθυπουργό επιχειρείται τρία χρόνια. «Είμαστε προβληματισμένοι με την αρνητική στάση της κυβέρνησης τρία χρόνια τώρα. Προσπαθήσαμε να επιδώσουμε ένα ψήφισμα και εισπράξαμε δακρυγόνα, έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι για να διαπιστώσουμε ότι κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει , δεν κατανοεί το μέγεθος του προβλήματος, αντιθέτως το υποβαθμίζει».

«Πρώτη φορά τόσος κόσμος πλαισίωσε ένα συλλαλητήριο τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια, πρώτη φορά Πρωθυπουργός έτυχε τέτοιας αντιμετώπισης στον τόπο που επισκέφθηκε και είναι -δυστυχώς- η πρώτη φορά που αυτοί που τολμούν να βγουν μπροστά και να βοηθήσουν στη λύση ενός πολύ μεγάλου προβλήματος να δέχονται τέτοιο bullying. Είναι κρίμα αντί για επιχειρήματα στα δίκαια αιτήματά σου να εισπράττεις προσπάθεια διχασμού , είπε ο κ. Παπαρίσβας.

Προηγουμενο αρθρο

4.550.000 ευρώ για το κολυμβητήριο και 1.000.000 ευρώ για δημοτική οδοποιία

Επομενο αρθρο

“I Can’t Wait Forever”: Σύγχρονη Τέχνη από τη Λέσβο στη Θεσσαλονίκη