Search

“Ούτε στην Καράβα, ούτε πουθενά”- Οι αντιδράσεις στην επίταξη

Την παραίτηση του θα υποβάλει ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος αν επιμένει η Κυβέρνηση στην δημιουργία νέας κλειστής δομή στην θέση Καράβα του Μανταμάδου όπως ανακοίνωσε πριν λίγο στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δυτικής Λέσβου.

Μετά και τις σημερινές ανακοινώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ότι η Κυβέρνηση προχωρά στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την επίταξη «για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απαραίτητων ακινήτων και εκτάσεων για τη διαχείριση της κρίσης» της συγκεκριμένης θέσης ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου πρότεινε στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και στον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη να μην συμμετέχουν στην σύσκεψη της Πέμπτης στο Υπουργείο Εσωτερικών και να μην εκπροσωπηθεί από κανέναν ο Δήμος Δυτικής Λέσβου. Αντίθετα ανέφερε ότι θα συμμετέχει στην κινητοποίηση μαζί με τους νησιώτες έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

“Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να προσπαθεί να επιβληθεί δια της πυγμής. Η απόφαση για επίταξη οδηγεί σε άλλες εποχές” τόνισε ο κ. Βέρρος σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ερα Αιγαίου και της Μ. Τζινέλλη..

Με τις προτάσεις του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου συμφώνησαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Στρατής Ζαφείρης και Γιάννης Συκάς, ενώ διαφώνησε με την απόφαση του κ. Βέρρου να μην μεταβεί στην σύσκεψη στην Αθήνα, ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής παράταξης Νίκος Χήρας.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετέχουν οι επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων, Παναγιώτης Χριστόφας και Στράτος Γεωργούλας.

 

Δήλωση περιφερειακού συμβούλου Βορείου Αιγαίου Θεόδωρου Βαλσαμίδη:
“Αν μετά από τέτοια αντίδραση του Λεσβιακού Λαού καταλήξαμε στην εμμονή για την δημιουργία νέας δομής στην Καράβα στην πανέμορφη περιοχή του Μανταμάδου και η απάντηση στην αγωνία όλων μας είναι η “επίταξη”, τότε λυπάμαι ειλικρινά γιατί ορισμένοι δεν έχουν καταλάβει τίποτα και ταυτόγχρονα εξοργίζομαι γιατί ο Λεσβιακός Λαός δεν αξίζει μια τέτοια αντιμετώπιση.
Απαιτούμε καμία νέα δομή να μην δημιουργηθεί στο νησί και να ξεκινήσει από αύριο η αποσυμφόρηση.
Η Λέσβος δεν μπορεί και δεν αξίζει στην ιστορία της να καταλήξει να γίνει αποθήκη ψυχών !!

 

Η στήριξη της ΟΛΣΑ

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με δήμαρχο, αντιδημάρχους Δυτικής Λέσβου, με τοπικό συμβούλιο Μανταμάδου, σύλλογο Μανταμάδου Αθήνας και συλλόγους της στην Αττική “για να βρεθεί η κοινή στάση που οφείλουμε ΟΛΟΙ για την προγραμματισμένη συνάντηση την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, στο υπουργείο Εσωτερικών, μετά και τη σχεδόν απότομη και αιφνιδιαστική απόφαση (είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα και ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δυτικής Λέσβου στις 7 Φεβρουαρίου, το οποίο αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ αρνητικά για μια σειρά λόγων, στη χωροθέτηση νέας δομής στην περιοχή Καράβα Μανταμάδου).
Ο Δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος δε θα πάει και εύλογα, όπως αποφασίστηκε, στη συνάντηση της Πέμπτης και σήμερα το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης που γίνονται παράλληλα, θα αποφασίσουν να περαιτέρω ενέργειες και κινήσεις…Ελπίζουμε κοινές και αλληλέγγυες!

Σε όλες τις επικοινωνίες με τους παραπάνω αυτοδιοικητικούς και συλλογικούς εκπροσώπους (και έπεται συνέχεια με Περιφερειάρχη, δήμαρχο Μυτιλήνης κ.α.) διακηρύξαμε ότι η ΟΛΣΑ είναι κοντά και στηρίζει δυναμικά τις αποφάσεις που θα λάβουν, με σκοπό, όπως έχει αποφασιστεί άλλωστε από το Περιφερειακό και τα δημοτικά συμβούλια, να μην αποδεχτεί η Λέσβος, μια νέα δομή.

Ταυτόχρονα αύριο κιόλας υλοποιούνται συναντήσεις στη Βουλή, με βουλευτές μας, κάτι που η Ομοσπονδία είχε ζητήσει από καιρό, έτσι ώστε να υπήρχε η ενημέρωση για τις θέσεις των κομμάτων που εκπροσωπούν το νησί μας. Παράλληλα όμως έχει ζητηθεί και έχουν δρομολογηθεί συναντήσεις και με όλα τα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή.

Επίσης από κοινού με την Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων και με την Αδελφότητα Σαμίων, προετοιμάζονται κοινές αντιδράσεις και ενέργειες κάτι που θα επικαιροποιηθεί εκ νέου εάν και εφόσον την Πέμπτη, οι αποφάσεις παραμένουν ίδιες.”