Ονειρεύτηκαν την Αφρική και την έφτιαξαν!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Μια ολόκληρη Ήπειρο έφτιαξαν ψηφίδα-ψηφίδα ντόπιοι, μέτοικοι και πρόσφυγες στη Μυτιλήνη! Ένα έργο συλλογικό αφιερωμένο στους ανθρώπους που ζουν μακριά από τις πατρίδες τους είναι αυτό που κοσμεί πλέον το δρομάκι των Αγίων Θεοδώρων δίπλα από το bar «Παλιά Αγορά». Όλα ξεκίνησαν όταν η Βάνα παρατήρησε πως το σχέδιο που άφηναν οι πεσμένοι σοφάδες ενός παραπλήσιου τοιχίου μοιάζουν με την Αφρική!

Τότε η Γιούλα δεν έχασε χρόνο, μάζεψε τις ψηφίδες της που αποτελούνταν κυρίως από τα σπασμένα της Παλιάς Αγοράς και… αυτόν ήταν! Για άλλη μια φορά ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Humade Crafts Workshop και μέσα σε δύο εβδομάδες τα χαλάσματα γέμισαν χρώματα και ζωή καθώς άντρες γυναίκες και πολλά παιδιά περνούσαν από το σημείο κι έβαζαν την ψηφίδα τους! Άλλος στη Νότια Αφρική άλλος στο Νίγηρα άλλος στην Σομαλία και άλλος στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Το έργο ξεκίνησε να φτιάχνεται στο πλαίσιο του Refugee Week στη Μυτιλήνη όπου η Αλληλεγγύη Λέσβου Lesvos Solidarity – Pikpa συμμετείχε με διάφορες δράσεις της ανάμεσά τους και την δημιουργία ψηφιδωτών από 100% ανακυκλώσιμα υλικά. Το εργαστήριο κατασκευής ψηφιδωτών του Humade συνεχίζεται με νέα έργα στη Μυτιλήνη και σε όλο το νησί όπου σύλλογοι, ιδιώτες και σχολεία έρχονται σε επαφή μαζί μας για να δημιουργήσουν το δικό τους έργο με τα «σπασμένα» τους!

Προηγουμενο αρθρο

Λέσβος 10 ΟΥΖΕΡΙ : 6η στάση, Μαρμίτα, στη Σκάλα Ερεσού

Επομενο αρθρο

Ακούει κανείς; Να σωθεί το αρχοντικό Βοστάνη στην Κουλμπάρα