Search

Τα “ΠΟΛΙΤΙΚΑ”κοντά στην Ομογένεια

Τα «ΠΟΛΙΤΙΚΑ» κοντά στην Ομογένεια μας

Γράφει η Ασημένια Μήλιου

Η Καίτη Μεσσηνέζη παρουσιάζει το νέο της βιβλίο

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βούλας «Ευριάλη» και οι Εκδόσεις «ΑΣΤΕΡΙΑΣ»  διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου της ζωγράφου Καίτης Μεσσηνέζη

«Συνομιλία με την πέτρα», την Κυριακή 6 Απριλίου στις 11.30 π.μ., στο Χώρο Τέχνης & Δράσης «ΝΟΤΙΟΣ», Βασ. Παύλου 108 στη Βούλα.

Θα ομιλήσουν ο τ. Υπουργός, βουλευτής Λέσβου και αρχιτέκτονας Νίκος Σηφουνάκης και η συγγραφέας Ελένη Σαραντίτη.

Τον συντονισμό θα κάνει η Ματίνα Μασοκώστα.

Το βιβλίο αναφέρεται στη ζωγραφική πέτρας, στον τρόπο κατασκευής των βοτσαλωτών, στα Απολιθωμένα της Λέσβου και σε βράχους γλυπτά της φύσης στην Ελλάδα και αλλού

 Kalloniatika155_%20Cover

ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΙΩΤΕΣ

Συνεστίαση και ετήσια γιορτή με εκπλήξεις για τα παιδιά

Tην Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί στο Ξενοδοχείο «KORAL» (Λ. Ποσειδώνος 35, Φλοίσβος, Παλαιό Φάληρο,) πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια γιορτή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Καπιωτών Αθήνας.

Στη γιορτή του συλλόγου ο Άγιος Βασίλης μοίρασε δώρα στους μικρούς φίλους του συλλόγου, ενώ οι μεγάλοι διασκέδασαν και γλέντησαν όπως αρμόζει σε ένα νησιωτικό ξεφάντωμα.

Ο πρόεδρος Βαγγέλης Χαραλάμπους αναφέρθηκε στη δράση του συλλόγου και τόνισε πόσο σημαντική είναι η συσπείρωση της νεολαίας.

ΣΤΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ

Αποκριάτικο γλέντι απ’ τα παλιά..

Το βράδυ της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου, η «Λεσβιακή Παροικία» διασκέδασε με ζωντανή μουσική γιορτάζοντας την αποκριά, στην ταβέρνα του Χρήστου στο Χαλάνδρι.

Οι συμπατριώτες μας Μυτιληνιοί, νέοι φίλοι και παλιοί, χόρεψαν, διασκέδασαν και τραγούδησαν με την καρδιά τους τραγούδια του κρασιού.

Η κεφάτη παρέα έδωσε τον καλύτερο εαυτό της, παρασύροντας τη συντροφιά να τραγουδήσει μαζί της και να ξαναζήσει παλιές ωραίες στιγμές.

Παρακάτω παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από το γλέντι της Παροικίας.

ΜΕ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΣΙΩΤΗ Λ.ΛΟΥΚΙΔΗ

Μεγάλη έκθεση έργων τέχνης με σύγχρονα και κλασικά υλικά

 

Η Πινακοθήκη Γρηγοριάδη και το Ά Εργαστήριο Γλυπτικής της ΑΣΚΤ παρουσιάζουν 40 και πλέον νέους καλλιτέχνες φοιτητές της ΑΣΚΤ.

Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν όλο το φάσμα των εικαστικών μέσων και μία πληθώρα διαφορετικών σύγχρονων και κλασικών υλικών.

Τα έργα ιδωμένα ως αντικείμενα σκέψης, γλώσσα, οχήματα, αφηγηματικά εργαλεία, προερχόμενα απ’ την προσωπική ουτοπία του κάθε καλλιτέχνη. Συνθέτουν ένα σύνολο με επάλληλες στρωματοποιήσεις εικονολογικών ερμηνειών και σύγχρονων προβληματισμών, διαφορετικών ψυχικών διαθέσεων, ιδεολογικών και στρατηγικών προθέσεων, υφολογικών τοποθετήσεων, αλλάζουν συνεχώς τους κανόνες του παιχνιδιού, τη γενική δομή, τις αφηγηματικές λύσεις.

Ένα είδος σταυρόλεξου φτιαγμένο όχι από λέξεις αλλά από έργα, που μπορούν να διαβαστούν από την αρχή, από τη μέση, από το τέλος ή όπου ανοίξουμε τα μάτια μας, μετά από περιστροφές γύρω από το εγώ μας.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Νίκος Τρανός, ενώ την οργάνωση το Ά Εργαστήριο Γλυπτικής, με επικεφαλής τους Νίκο Τρανό και τον Ερεσιώτη Λουκά Λουκίδη.

Η επιμέλεια και ο σχεδιασμός του καταλόγου έγινε από τους : Νίκο Τρανό, Νίκο Μπονάτσο, Σωτήρη Μπατζιάνα και Φανούρη Μωραΐτη.

Τα εγκαίνια έγιναν την Τετάρτη 19 Μαρτίου, στις 9.00 το βράδυ.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΛΛΟΝΙΑΤΩΝ

Συνέλευση και ανοιξιάτικη εκδρομή

 

Ο Σύλλογος Καλλονιατών πραγματοποιεί την Ετήσια Γενική Απολογιστική Συνέλευση του την Κυριακή 6 Απριλίου, στις 10.00 το πρωί.

Θα ακολουθήσει περίπατος – εκδρομή στο Μαρκόπουλο, Νέα Παλάτια και Ωρωπό. Η αναχώρηση θα γίνει από τα γραφεία του συλλόγου Σπύρου Δοντά 10.

Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού

 

Το νέο τεύχος του περιοδικού «Τα Καλλονιάτικα», κυκλοφορεί εντός Μαρτίου με αφιέρωμα στα παραμύθια της Καλλονής και πλούσια ύλη.

Εντυπωσιακό το εξώφυλλο του με αναφορές στους θρύλους και τις παραδόσεις της περιοχής.