Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία των νέων αγροτών – Δωρεάν πλατφόρμα για προγράμματα κατάρτισης

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Μια πρωτοποριακή πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, για θέματα και τεχνολογίες αιχμής γύρω από την αγροτική παραγωγή, ξεκίνησε τη λειτουργία της με ευθύνη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων – ΙΤΥΕ , που είναι φορέας του Υπ.Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+ και του έργου SKIFF (Skills for Future Farmers).

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η πληροφόρηση είναι διαθέσιμη δωρεάν στον ιστότοπο http://future-farmer.eu/.

Τι αφορά

Η πλατφόρμα παρέχει προγράμματα κατάρτισης για τη Βιολογική Γεωργία, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, τις Γεωργικές Αγορές, τη Διαχείριση Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, τη Βιο-Οικονομία και τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας στη Γεωργία. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει τα ψηφιακά μαθήματα, λαμβάνοντας παράλληλα πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Επίσης, διατίθεται και πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce), πλήρως παραμετροποιήσιμη, για κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να διαφημίσει τα προϊόντα του, με παράλληλη δυνατότητα την ανάπτυξη ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop).

Οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες η οποία τους παρέχει προγνώση καιρού, γεωργικές ειδοποιήσεις, νέα, κ.α.

Στην ιστοσελίδα http://tinyurl.com/joinskiff-gr2 μπορεί κανείς να βρει εκτενή πληροφόρηση πληροφόρηση για όλα τα παραπάνω, τρόπους εγγραφής καθώς και μια συνοπτική παρουσίαση.

H πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που αναπτύχθηκε κατά την υλοποίηση του έργου SKIFF (Skills for Future Farmers), που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus + της ΕΕ (http://future-farmer.eu), απευθύνεται σε αγρότες ή γενικά σε άτομα που επιδιώκουν και αναζητούν επιχειρηματικές ευκαιρίες μέσω του Διαδικτύου.

Η σχεδιασμένη πλατφόρμα είναι ένα βασικό αλλά πλήρες ηλεκτρονικό κατάστημα, το οποίο μετά τη διαδικασία εγκατάστασης από το χρήστη επιτρέπει σε αυτόν να προσθέτει προϊόντα / υπηρεσίες με τιμές, εικόνες και περιγραφές, υποστηρίζει e-cart, συναλλαγές πληρωμών κλπ.

Προηγουμενο αρθρο

Ρολά κατεβάζει η Λέσβος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Τσίπρα: “Να μην πάει ούτε ο Δήμαρχος”

Επομενο αρθρο

Δικογραφία σε βάρος 17 ατόμων για επιθέσεις κατά προσφύγων και αστυνομικών