Search

Οι μαθητές νοσούν… κλείστε τη μουσική! “Οι ζωές μας δεν είναι νούμερα στατιστικής”

Κι αν αυτός ο τίτλος σας φαίνεται σουρεαλιστικός είναι η απάντηση της Κυβέρνησης στο κύμα των μολύνσεων της COVID που ακολούθησε μετά το άνοιγμα των σχολείων όπου χιλιάδες μαθητές κόλλησαν covid την πρώτη μέρα της επιστροφής τους στο σχολείο μετά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές που ήδη είχαν επιβαρύνει την κατάσταση με 1.388.309 καταγεγραμμένα κρούσματα στις 5 Ιανουαρίου.

Στη βαριά σκιά των  23.340 νέων κρουσμάτων με, 673 διασωληνωμένους και με 106 νεκρούς η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει το μεσημέρι για να αξιολογήσει την πορεία της επιδημίας και την αποτελεσματικότητα των μέτρων θα αποφασίσει παράταση των μέτρων που ισχύουν ήδη, δηλαδή την απαγόρευση της μουσικής και το κλείσιμο των μαγαζιών στις 12.Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε παράταση κατά μια εβδομάδα των μέτρων που ισχύουν από την πρωτοχρονιά στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης. Μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση της επιτροπής, αλλά θεωρεί λογικό να υπάρξει μια παράταση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου «και αυτό το αντιλαμβάνονται τα μέλη της επιτροπής».

Την ίδια στιγμή που το μεγαλύτερο ποσοστό των μολύνσεων σήμερα είναι από τα σχολεία η κυβέρνηση κλείνει απλά τη μουσική! Τη στιγμή που στη Λέσβο δεκάδες σχολεία βρίσκονται υπό Κατάληψη και με τους μισούς εκπαιδευτικούς να έχουν μολυνθεί! Κι ενώ υπήρξαν πολλές εισηγήσεις για την παράταση των διακοπών όπως έγινε σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα όπως αναφέρουν στην διαμαρτυρία τους οι εκπαιδευτικοί καμία πρόταση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) υιοθετήθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. η οποία προχώρησε, μάλιστα, σε συγχωνεύσεις τμημάτων αντί να προβεί σε ενέργειες για την αραίωσή τους.

Την ανησυχία του για τον μεγάλο αριθμό ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού σε παιδιά είχε εκφράσει ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, προειδοποιώντας παράλληλα πως τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί η άνοδος στον αριθμό των νέων μολύνσεων από COVID-19.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανάκης είχε αναφέρει ότι, αν ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, όπως είναι προγραμματισμένο, υπάρχει ο κίνδυνος να κλείσουν εκ νέου έπειτα από 5-10 ημέρες, γι’ αυτό και ζήτησε παράταση μίας εβδομάδας στις διακοπές των μαθητών.

«Ένα περίπου στα επτά παιδιά αυτή τη στιγμή από 0 έως 20 ετών είναι ενεργό κρούσμα. Κάθε οικογένεια έχει ένα τουλάχιστον κρούσμα ενεργό…. Είναι τόσο επιθετική και τόσο εκθετική η Όμικρον… Προτιμούμε τους γονείς να είναι στο σπίτι με τα παιδιά τους υγιή; Ή να είναι στο σπίτι και να απέχουν από τη δουλειά τους με τα παιδιά τους άρρωστα;» διερωτήθηκε ο καθηγητής.

Είπε επίσης ότι δεν βλέπει σταθεροποίηση ή ύφεση των κρουσμάτων πριν τις 15 με 20 Ιανουαρίου. «Το δικό μας μοντέλο δείχνει αυτή τη στιγμή ότι θα πάμε στα 50.000 με 55.000 κρούσματα μέσους κινητούς όρους, που σημαίνει ότι θα δούμε αιχμές πολύ παραπάνω. Η εβδομάδα θα κλείσει κατά πάσα πιθανότατα με 30.000 – 35.000 κρούσματα κινητό μέσο όρο» τόνισε ο κ. Τζανάκης.

.

Μέχρι πριν λίγε μέρες … 19 σχολεία στη Λέσβο τελούσαν υπό κατάληψη: Τι λένε οι μαθητές πανελλαδικά 

Οι ζωές μας δεν είναι νούμερα στατιστικής 

“Καμαρώνετε για τα λίγα Τμήματα που έχουν κλείσει με το απαράδεκτο πρωτόκολλο 50%+1, δε λέτε όμως τίποτα για το σχεδόν 30% των ημερήσιων κρουσμάτων που ήταν μαθητές πριν την Όμικρον. Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Οι ζωές μας δεν είναι νούμερα στατιστικής!

“Καλύτερα σχολείο, παρά αλλού”. Το “αλλού” είναι δικό σας δημιούργημα. Μην μας το φορτώνετε. Όχι, δε φταίμε για τα πάντα εμείς και εσείς για τίποτα. Εσείς αποφασίσατε οι εργαζόμενοι στις καφετέριες που μας κατηγορείτε ότι μαζευόμαστε να γυρνάνε για δουλειά μετά από 5 μέρες καραντίνα και χωρίς να απαιτείται αρνητικό τεστ. Εσείς αποφασίσατε να μην βάλετε περισσότερα δρομολόγια στα ΜΜΜ και να είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον. Εσείς αποφασίσατε να θησαυρίζουν οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά και εμείς να περιμένουμε ατελείωτες ώρες για ένα δωρεάν τεστ.

Ένα ερώτημα απασχολεί τους μαθητές κάθε τάξης “ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΥΛΗ”, “ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ;” Μόνο το Υπουργείο που έχει την ευθύνη δεν αναρωτιέται!

Τώρα έχετε το θράσος να λέτε: “Καλύτερα σχολείο χωρίς ασφάλεια, παρά webex που δεν μαθαίνετε ”…. Όταν μήνες ολόκληρους φωνάζαμε πως με την τηλεκπαίδευση δε μαθαίνουμε σχεδόν τίποτα, πως δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, εσείς λέγατε πως “Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί εξαιρετικά”.

 

Πηγή φωτογραφίας:  Εφημερίδα των Συντακτών