«Όχι σκουπίδια στους κάδους και τα πεζοδρόμια, ζητά ο αντιδήμαρχος Σ. Δαγκλής

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους Δήμους της χώρας αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ από σήμερα Τρίτη έως και την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, αντιδρώντας σε διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου (αρ. 179) που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημοσίων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου.

Μετά το πανελλαδικό συλλαλητήριο και την πορεία στη Βουλή, την περασμένη εβδομάδα, χθες Δευτέρα πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, όπου αποφασίστηκε η συλλογική συμμετοχή στην απεργία.

Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη πραγματοποιείται 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, ενώ με αποφάσεις των Δ.Σ. των συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας, η απεργία τείνει να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων στους Δήμους.

Ως εκ τούτου, δεν θα γίνει αποκομιδή απορριμμάτων ως και την Πέμπτη, που είναι η ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, καθώς έχει προκηρυχθεί σε συνέχεια της πρώτης κινητοποίησης, 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις 11.00 το πρωί Πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με συμμετοχή και των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Για αύριο Τετάρτη, στις 10.00 το πρωί, έχει προγραμματιστεί μηχανοκίνητη πορεία, με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Σε ολόκληρη τη Λέσβο δεν θα γίνει αποκομιδή απορριμμάτων μέχρι και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ενώ τα συνεργεία θα βγουν πάλι στους Δήμους ξημερώματα Παρασκευής.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης Στρατή Δαγκλή, απηύθυνε έκκληση στους δημότες ώστε να αποφεύγουν να βγάζουν τα σκουπίδια τους στους δρόμους, τις ημέρες της απεργιακής κινητοποίησης.

Συγκεκριμένα ο κ .Δαγκλής ανέφερε ότι η απόφαση των κινητοποιήσεων από πλευράς των εργαζομένων στο Δήμο Μυτιλήνης, γνωστοποιήθηκε την τελευταία στιγμή, ως εκ τούτου επί τριημέρου δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη αποκομιδή των απορριμμάτων, σύμφωνα με τα καθιερωμένα δρομολόγια.

«Αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες, παρακαλούμε θερμά τους δημότες να μην βγάζουν στον δρόμο τα απορρίμματά τους τις ημέρες αυτές, σημείωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Ο Δήμος Μυτιλήνης και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστούν τα όποια προβλήματα προκύψουν από την απεργία.

Η συμμετοχή και η βοήθεια όλων των συμπολιτών μας είναι απαραίτητη, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την πόλη της Μυτιλήνης και τα χωριά μας καθαρά. Σε αυτή την προσπάθεια ζητάμε τη συνεργασία και την κατανόηση όλων», κατέληξε ο κ. Δαγκλής.

Απεργία…και στάση

Σύμφωνα πάντως με την ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων, μετά τη 48ωρη απεργία ακολουθεί τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη, από τις 10.00 το πρωί ως τη 1.00 το μεσημέρι, ωστόσο η αποκομιδή δεν θα γίνει επί τριημέρου, ενώ θα ξεκινήσει κανονικά ξημερώματα Παρασκευής.

Με ανακοίνωση του το Διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων του Δήμου Λέσβου γνωστοποιεί ότι διεκδικεί δυναμικά :

· την άμεση απόσυρση συνολικά του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» και ιδιαίτερα του άρθρου 179 που ξεπουλά τα πάντα στους ιδιώτες.

· την απόσυρση των άρθρων που στραγγαλίζουν και θέτουν κηδεμόνες στη συνδικαλιστική έκφραση Συλλόγων και Συνδικάτων προκειμένου να πειθαρχήσουν και να συμμορφωθούν στις κυβερνητικές πολιτικές.

Ζητά :

· άμεσες προσλήψεις προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., όπως και τη μονιμοποίηση εργαζομένων που εργάζονται για πολλά χρόνια στους Δήμους και εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού, προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

· διασφάλιση της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που από τον επόμενο μήνα κόβεται.

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 9.30 π.μ. στο χώρο της χωματερής.

Προηγουμενο αρθρο

Εντυπωσίασε ο “Θεόφιλος” του Θανάση Σκρουμπέλου με τον Θοδωρή Προκοπίου

Επομενο αρθρο

Η Xylella καραδοκεί… Πρώτη συνάντηση για την ενίσχυση της ετοιμότητας της Περιφέρειας