Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου στο Lesvos Food Festival

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:
Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου είναι ο πρώτος από τους διάσημους σεφ που, θα βρεθεί στο Μόλυβο από 14 έως 16 Ιουλίου 2017 για το πρώτο Lesvos Food Festόπως ανακοίνωσε στην προσωπική του ιστοσελίδα . “Στόχος του Φεστιβάλ είναι η δυναμική προβολή της Λεσβιακής γαστρονομίας και της κουλτούρας”, σημειώνει στο site του.
“Η Λέσβος χάρη στη γεωγραφική της θέση αποτελεί διαχρονικά ένα σταυροδρόμι γαστρονομικών πολιτισμών που έχουν αφήσει τα ίχνη τους στις γεύσεις, τις μυρωδιές και τις συνταγές του τόπου. Εκεί που η Δύση ανταμώνει αρμονικά με την Ανατολή πρώτο λόγο έχουν τα ποιοτικά υλικά του πρωτογενή τομέα στην εποχή τους και το πάθος των οικοτεχνιών που αναδεικνύουν τα πρότυπα της υγιεινής Μεσογειακής διατροφής. Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό γεύσεων που βάζει στο επίκεντρο το μεζέ, το ουζάκι, μα πάνω απ’ όλα την παρέα. Τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της γαστρονομίας του νησιού απεικονίζονται στο λογότυπο του φεστιβάλ (σαρδέλα, γλυκάνισος, ελιά) και συνθέτουν ένα σύγχρονο μοτίβο, που εκφράζει την γιορτινή μας διάθεση καθώς μαζευόμαστε γύρω από το τραπέζι!
Στο πλαίσιο των εργασιών για την προετοιμασία του 1ου Lesvos Food Fest συμπεριλάβαμε μια γκάμα δραστηριοτήτων που αναδεικνύουν τα τοπικά προϊόντα, τις ντόπιες πρώτες ύλες και τη Λεσβιακή γαστρονομική κουλτούρα προσανατολίζοντας τις γεύσεις και την παρουσίαση τους σε ένα πάντρεμα παραδοσιακών και σύγχρονων πρότυπων”.
(φωτογραφία : Μαρία Πανάγου)
Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Παπανδρέου

“Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα.

Πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου τυχερό που από μικρό παιδί ήξερα με τι ήθελα να ασχοληθώ στην ζωή μου. Η μαγειρική για μένα ήταν το όνειρο μου. Επιβεβαίωσα την επιθυμία μου δουλεύοντας βοηθός chef στο εστιατόριο Ballade της Αθήνας σχεδόν για έναν χρόνο. Συνέχισα την εκπαίδευσή μου στην ecole Ferrandi στο Παρίσι. Η σχολή μου έδωσε τις απαραίτητες βάσεις και γνώσεις σε ένα οργανωμένο περιβάλλον με σημαντικές υποδομές και δυνατότητες.

Η πρακτική της σχολής σε Παρίσι (Plaza Athenee) και Λονδίνο (The Connaught) μου έδωσε την δυνατότητα να έρθω σε επαφή με την πραγματική διάσταση της δουλειάς και να γίνω chef.

Η υποτροφία που μου εξασφάλισε η διπλωματική μου εργασία ήταν το εισιτήριο για τις ΗΠΑ και το Johnsons Wales University όπου δίδαξα βάσεις γαλλικής κουζίνας σε πρωτοετείς φοιτητές. Η διδασκαλία ήταν μια συναρπαστική εμπειρία. Έζησα καθημερινά για ένα εξάμηνο την μαγεία του να μεταδίδεις γνώσεις σε ανθρώπους που αγαπούν την μαγειρική, είχαν θέληση να μάθουν ενώ μάθαινα κι εγώ από αυτούς.

Παράλληλά, στο πανεπιστήμιο παρακολούθησα μαθήματα food styling μια εξειδίκευση που με βοήθησε πολύ στην μετέπειτα πορεία μου και την ενασχόληση με τα media.

Η επιστροφή μου στην Ελλάδα σήμαινε σκληρή δουλειά σε εστιατόρια ως υπεύθυνος chef, στην τηλεόραση και τα έντυπα αλλά και συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες του κλάδου. Σήμερα παράλληλα με τις υπόλοιπες επαγγελαματικές μου δραστηριότητες δίνω έμφαση στον καινούργιο χώρο της εταιρείας μου Sidayes”.

Προηγουμενο αρθρο

Η “Αγαπώ” του Παντελή Μπουκάλα στο Μουσείο Teriade

Επομενο αρθρο

Μιχαήλ Δουκάκης: “Δεν έφυγα ποτέ από τη Λέσβο”