Search

Alex Divanis ένας image maker που κάνει το όμορφο …καθημερινότητα

 

Είναι ο Αλεξ.

Οι περισσότερες από τις γυναίκες της πόλης έχουν εμπιστευθεί τα χέρια του.

Από το 2014 που βρέθηκε στο νησί, μετά από ένα ταξίδι στον κόσμο της μόδας σε διάφορες χώρες και εκπροσωπώντας γνωστούς οίκους, ο Άλεξ, επέλεξε να επιστρέψει στις ρίζες του.  Η “βάση” του γνωστού image maker στη Μυτιλήνη είναι στην παραδοσιακή Επάνω Σκάλα, ένα από τα πιο ωραία σημεία της πόλης σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Άλεξ, που μεγάλωσε στην Αυστραλία επέστρεψε μετά από αρκετά χρόνια σε ένα νησί όπου η ομορφιά των γυναικών είναι πηγαία, τα πρόσωπα έχουν όμορφα χαρακτηριστικά, ανατολίτικα μεγάλα μάτια μέσα από τα οποία διαφαίνεται η διαφορετική προσωπικότητα τους. Ωστόσο για κάποιες από αυτές η περιποίηση φαντάζει πολυτέλεια καθώς ο λίγος χρόνος, η δουλειά και τα παιδιά, κάνουν μερικές γυναίκες να παραμελούν τον εαυτό τους. Η φιλοσοφία όμως του Άλεξ που ήρθε να διδάξει σε όλες μας ότι η καθεμία μας είναι ξεχωριστή χωράει όλες τις γυναίκες και τους τύπους τους αφού κάθε χαρακτηριστικό μπορεί να τονιστεί ανάλογα ώστε να αναδείξει το χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους.

Χιλιάδες χρώματα, τεχνητές βλεφαρίδες, ρίμελ, μάσκαρες και ό,τι χρειάζεται το πρόσωπο μιας γυναίκας πέρασαν και περνούν από τα χέρια του Άλεξ καθημερινά.

«Κάθε πρόσωπο είναι ξεχωριστό», μας λέει ο ίδιος.

“Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλες οι γυναίκες: Κάθε μια εκτός του ότι είναι ξεχωριστή έχει να αναδείξει και αυτό που ταιριάζει στην δική της προσωπική περίπτωση. Εκεί έρχομαι εγώ και βάσει της συμμετρίας και ανατομίας κάθε προσώπου προτείνω τι μπορεί κάθε μια γυναίκα να αναδείξει στο προσωπικό της look. Έτσι λοιπόν γίνεται μοναδική και δεν ξεφεύγει από τα δικά της στάνταρτ”.

Από τη CHANΝEL στο προσωπικό του στοίχημα

Ο Αλεξ Ντιβανής είναι ένας πολύ απλός άνθρωπος ακόμη και αν ασχολείται ενεργά με τη μόδα. Του αρέσει η φύση του νησιού και οι εναλλαγές της ενώ επιλέγει πάντα τα πιο όμορφα σημεία για τη βόλτα του με τα αγαπημένα του πρόσωπα και το σκύλο του, τον Μπόμπ, που τον μάζεψε αδέσποτο κουτάβι.

«Έζησα τις μεγαλύτερες πασαρέλες και τα fashion shows, σε Αυστραλία, Ευρώπη, Ασία και Αμερική και νομίζω ότι αυτός ο κύκλος έκλεισε. Η ζωή μας και η ποιοτική καθημερινότητα μας είναι πιο σημαντικά και πρέπει κανείς να βρίσκει αυτό που τον κάνει να είναι χαρούμενος κι ευτυχισμένος», συμπληρώνει.

Μετά την μεγάλη του εμπειρία ως ένας από τους δέκα global make up artist της Channel, το ταξίδι της ζωής τον έφερε πίσω στα πατρογονικά του εδάφη. «Οι ρίζες σου πάντα σε καλούν πίσω και εγώ σε κάποια φάση της ζωής μου επέλεξα να ζήσω πιο ήρεμα και ουσιαστικά».

Εκτός από τον κόσμο της μόδας ο Άλεξ έχει παράλληλα μεγάλη εμπειρία και σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαφήμιση. Δεκάδες βιτρίνες σε πολλά σημεία του κόσμου βασίστηκαν στα χέρια του ενώ δεν ήταν λίγες οι γυναίκες που του εμπιστεύτηκαν τις ιδιωτικές τους γκαρνταρόμπες προκειμένου είτε να τις “ενισχύσει” είτε να τις εκσυγχρονίσει βάση της ιδιοσυγκρασίας της κάθε μίας.  Αυτή η πολύπλευρη προσωπικότητα μπορεί να αλλάξει το λουκ μιας γυναίκας ολοσχερώς αναλαμβάνοντας όλο το styling από την κορφή ως τα νύχια!

Οι γυναίκες τον λατρεύουν. Ο ίδιος μοιράζεται μαζί τους όλα αυτά που γνωρίζει για τη μόδα και τις τάσεις της, ενώ είναι πάντα πρόθυμος να μεταμορφώσει μια γυναίκα για το πορτραίτο της, μια νύφη για την μοναδική ημέρα του γάμου της ή μια οικογένεια για ένα διαχρονικό πορτρέτο κάτι που εξαιτίας των social media έχει εκλείψει.

Και στα κοσμικά νησιά  

Η φήμη του Αλεξ ξεπέρασε τα στενά σύνορα του νησιού και μέσα σε 5 χρόνια έχει καταφέρει να κλείνει δουλειές και στα πιο κοσμικά νησιά του Αιγαίου. Η Μύκονος και η Σαντορίνη είναι στο καρνέ του συνέχεια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τόσο για γάμους όσο και για άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, κάτι που τον χαροποιεί ιδιαίτερα αφού η δουλειά του αναγνωρίζεται σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το διάστημα ανεβοκατεβαίνει στην Αθήνα, όμως όπως ο ίδιος λέει προτεραιότητα του είναι πάντα η Λέσβος.

Μετά από τη μεγάλη του εμπειρία και συνεργασίες με πολλούς φωτογράφους του εξωτερικού και ανθρώπους της μόδας ξεκίνησε να δημιουργεί διάφορα concept τόσο σε εμπορικά καταστήματα, όσο και σε επιχειρήσεις όπου μια σωστή φωτογράφηση δημιουργεί μια νέα δυναμική για όλες τις πλευρές. Έτσι ο Άλεξ με την εμπειρία του μπορεί να συμβάλει στην ανάδειξη της προσωπικής σας ομορφιάς σε μια πιο fashion διάσταση. Όπως σε μια επαγγελματική φωτογράφιση για ένα περιοδικό μόδας!

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες

www.alexdivanis.com

https://www.facebook.com/alexdivanismakeupartist/

https://www.facebook.com/alex.divanis

https://www.instagram.com/alexdivanismakeup/?hl=en