Search

Από το Εγώ στο Εμένα και από το Εμείς στο Μαζί

Το Πέλαγος Πολιτισμού στο πλαίσιο του προγράμματος «τα μνημεία ζωντανεύουν»  διοργανώνει το [project 4] ΧΑΡΑ  από τους [nomades artcore].

Tο δρώμενο γίνεται σε συνεργασία  με την 14η  Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και εντάσσεται στις τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου  με σκοπό να δοθεί μια νέα ματιά σε μνημεία της Επάνω Σκάλας και σε σημεία που βρίσκονται στο Παλιό Λιμάνι. 

[project 4] ΧΑΡΑ

Απότους [nomades artcore]

Μια διαδραστική διαδρομή  όπου καλλιτέχνες της Μυτιλήνης στελεχώνουν μια βιωματική πορεία πάνω  στο συναίσθημα της Χαράς όπου οι θεατές θα αναμετρηθούν με την έννοια της ολοκλήρωσης.

Έστω ότι γεννιόμαστε με ένα έλλειμμα  και όσο περνάει αυτή η ζωή δοκιμάζουμε τρόπους να γεμίσουμε αυτό το ανεκπλήρωτο κενό. Προσπαθούμε να νικήσουμε τον χρόνο και τον θάνατο επινοώντας μικρές χαρές, μα ίσως η ΧΑΡΑ που αναζητάμε να είναι μέσα μας. Ένα άφημα με αυτό το κενό, μια αποδοχή, ένας καρπός  που κόβεται, μια τέλεια πτώση σαν σε τσουλήθρα  παιδικής χαράς.

Η γνώση, η πίστη ,οι σχέσεις, η ύλη, η κοινωνία, η πατρίδα  μας δίνουν πραγματική χαρά; Μπορούν να γεμίσουν το έλλειμμα μας,  όσα μαθαίνουμε και όσα πιστεύουμε; Σχετιζόμαστε με τους άλλους για να νιώσουμε ολοκληρωμένοι ή ολόκληροι συμπορευόμαστε; Κάπου ανάμεσα στην αγορά της Ερμού, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ψευδοχαρά της κατανάλωσης και της ψυχαγωγίας.  Τι είναι αυτό που μας γεμίζει;  Με ποιον τρόπο ερχόμαστε πιο κοντά στην καρδιά μας;

Η διαδρομή  πυροδοτείται με καλλιτεχνικές δράσεις από ηθοποιούς, χορευτές, μουσικούς, εικαστικούς, φωτογράφους και κινηματογραφιστές . Οι δράσεις αυτές έχουν ερευνητικό χαρακτήρα και κινηματογραφούνται μαζί με το κοινό , με στόχο να  είναι μέρος ενός κινηματογραφικού και θεατρικού Ντοκυμαντέρ , που έχει  τίτλο από το Εγώ στο Εμένα και από το Εμείς στο Μαζί – μέσα από τα πέντε βασικά συναισθήματα.

[PROJECT 4] XΑΡΑ

8,9,10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΩΡΑ 19:00

Τηλ. Κρατήσεων 6943637456

 

Ο αριθμός των θεατών είναι αυστηρά περιορισμένος, και το σημείο εκκίνησης της παράστασης θα δοθεί τηλεφωνικά. Προτείνουμε άνετα ρούχα και παπούτσια. Η διαδρομή θα κρατήσει περίπου στη μιάμιση ώρα.

Συμμετέχουν

[ nomades_ Αγάθη Κάλτσα / Γιάννης Σιούτης / Κωνσταντίνα Γιασεμίδου / Πέτρος Ρούσσος

artcore_ Μάρθα Γιαννέλου /Αργυρώ Καραγκίκα / Γιώργος Καραγιαννάκης / Γιάννης Κατσιάνος / Βάνα Λαμπρινού / Βαγγέλης Φραγκουλάκης / Γιώργος Καλαράς / Αντιγόνη Τσεσμελή / Αργύρης Χατζημαλλής / Ανθή Λαμπρινού/Ιωάννα Ανιτσάκη / Τατιάνα Σβούρου / Στέλλα Σάλτα / Ευθυμία Σκοπελίτου / Στρατής Σκουρκέας / Ευδοξία Μουταφτσή / Γιάννης Ζούπης / Μάριος Τσάγκαρης / Τάκης Δούκας / Στρατής Μιχαήλ / Ανίκ Ντούνια / Kάτια Καρακόντι / Δούκας Στέργος / Γιώργος Κατσαρός / Φερενίκη Τσαμπαρλή / Μαρία Γιαννίκου /Ανδρονίκη Μουστάκα / Μαρία Καραθάνου / Δημήτρης Τζικόπουλος / Θωμάς Μαμάκος /Ηλίας Μάρκου / Βασίλης Κατσαρός / Δήμητρα Γλεντή / Αλέξανδρος Θεοφυλάκτου / Γιάννης Νικολόπουλος / Αυρήλιος Καρακώστας / Ροζίτα Φοράδη / Ιωάννα Τσουκαλά /Μαρία Ορφανού/Ζωή Δρακοπούλου / Υρώ Τακάκη ]

 

Το [project4] Χ Α Ρ Α είναι  μέρος  ενός σπονδυλωτού  project, που σκοπό έχει  να διακρίνει μέσα από τη θεατρική έκφραση, την κίνηση, την εικόνα, τη μουσική, τις εικαστικές και ψηφιακές τέχνες, πως λειτουργεί το κάθε συναίσθημα στον άνθρωπο εσωτερικά και εξωτερικά και το πώς η αναγνώριση του θα τον φέρει, πιο κοντά με τον εαυτό του και τους άλλους.

Το δρώμενο αυτό εντάσσεται σε μια σειρά από ερευνητικά τριήμερα  όπου έχουν στόχο την δημιουργία ενός Θεατρικού και Κινηματογραφικού Ντοκιμαντέρ με  τίτλο:

Από το Εγώ στο Εμένα και από το Εμείς στο Μαζί

Μέσα από τα πέντε βασικά συναισθήματα

Μέσα από πέντε ερευνητικά πεδία συναισθημάτων (φόβος – θυμός – θλίψη -χαρά -αγωνία)θα προκύψει  ένα θεατρικό Ντοκιμαντέρ για την ολοκλήρωση του Εγώ και τη Συλλογική δύναμη, με τα εξής

δεδομένα: Κάτοικοι μιας συγκεκριμένης περιοχής (Μυτιλήνη), σε μια ορισμένη εποχή (2014) όλων των

ηλικιών. Πώς αισθάνονται; Τί επιθυμούν; Ποιά η σχέση με τον εαυτό τους; Ποιά η σχέση με τους άλλους;

Πως θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τον Εαυτό μας και να ενταχθούμε  «ολόκληροι» σε ένα σύνολο;

Ήδη έχει ολοκληρωθεί το [project 1] Φ Ο Β Ο Σ  στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, το [project2 ] Θ Υ Μ Ο Σ στο παλαιό Κτελ Αθηνών στα Ιωάννινα και το  [project 3]  Θ Λ Ι Ψ Η στον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Πειραιά/ Δραπετσώνα και μετά από το  [project 4] Χ Α Ρ Α,

στο Παλιό Λιμάνι της Μυτιλήνης ακολουθεί το  [project 5]  Α Γ Ω Ν Ι Α  σε Παλιό Σταθμό Αυτοκινήτων

στη Θεσσαλονίκη.

 

 

_____________________________________________________

 

 

m:oi.nomades@gmail.com

ΥπεύθυνοιΕπικοινωνίας:

ΓιάννηςΣιούτης6946363045

ΑγάθηΚάλτσα6972007034