ΓΓΑΝΠ: Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών-587 αυτοψίες σε όλη το νησί

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Από τα αποτελέσματα της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Γιαννέλλη Θεοδοσιάδη, παρουσία των Γενικών Γραμματέων Υποδομών και Μεταφορών κ. Γ. Δέδε και Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Βλαζάκη διαπιστώθηκε ότι ο έλεγχος στα σπίτια των σεισμόπληκτων πραγματοποιείται με γοργούς ρυθμούς. Στη σύσκεψη, στην οποία παρέστη και ο Βουλευτής Λέσβου κ. Γ. Πάλλης, εξετάστηκαν λεπτομερώς τα θέματα συντονισμού των κλιμακίων ελέγχου και καταγραφής ζημιών σε πληγείσες περιοχές της νήσου από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017.

Ήδη τις δύο πρώτες μέρες πραγματοποιήθηκαν 587 αυτοψίες σε ολόκληρο το νησί, οι οποίες συνεχίζονται.

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι 343 κτίρια είναι μη κατοικήσιμα και 244 μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Ειδικότερα για τις εκκλησίες Αγίας Παρασκευής (Ακράσι), Αγ. Νικολάου (Πλωμάρι), Μεταμόρφωσης (Μεγαλοχώρι),Αγίας Τριάδος (Πλαγιά), Κοιμήσεως Θεοτόκου (Αφάλωνας), Ζωοδόχου Πηγής (Βρίσας) που υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές, δόθηκε εντολή από τον κ. Γιαννέλλη στον Επιθεωρητή Βορείου Αιγαίου της Ελληνικής Αστυνομίας κο Ζησιμόπουλο να μεριμνήσει για τον αποκλεισμό πρόσβασης των πολιτών στον περιβάλλοντα χώρο των παραπάνω εκκλησιών, για αποφυγή τυχόν ατυχημάτων.

Επίσης η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Ν.Π. ανέλαβε την καταγραφή των αιτημάτων των πολιτών σεισμόπληκτων περιοχών για διενέργεια αυτοψιών. Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε έκτακτο τηλεφωνικό κέντρο το οποίο λειτουργεί στα τηλέφωνα: 2251350280, 2251350281, 2251350282, 2251350283, 2251350284 και από 08:00 έως 20:00 . Οι πολίτες επίσης μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα αποζημίωσης οικοσκευών, εκτάκτων βοηθημάτων, επιδότησης δαπάνης στέγασης κ.λ.π., τα οποία άμεσα διαβιβάζονται στις κατά νόμο αρμόδιες υπηρεσίες για έγκριση και υλοποίηση

Στην ιστοσελίδα www.ypai.gr 

 

Προηγουμενο αρθρο

SeaDock Festival : “Δεν θέλουμε να κάνουμε καριέρα στον πολιτισμό”

Επομενο αρθρο

“Hope”-Το ντοκιμαντέρ των προσφύγων στο SeaDock Festival