Έργο πνοής για τον τουρισμό η παράκαμψη Λαγκάδας-Πλωμαρίου-ΒΙΝΤΕΟ

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

H Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κυριάκο Πετρέλλη, τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής κ. Γιώργο Πλακωτάρη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, παρέδωσε σήμερα στην κυκλοφορία τη νέα Επαρχιακή Οδό Παράκαμψης της Λαγκάδας Πλωμαρίου.

Το έργο που υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο του έργου «Δρόμος Πλωμαρίου – Παπάδου (Λαγκάδα)/ Ολοκλήρωση των εργασιών Παράκαμψης στη θέση Λαγκάδα», συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο» 2014 – 2020.
Συνολικά παραδόθηκαν στην κυκλοφορία 2.100 μέτρα οδικού δικτύου που αφορούν νέο οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 1.400 μ. περίπου και συντήρηση του παλαιού ημιτελούς τμήματος της Παράκαμψης της Λαγκάδας μήκους 700 μέτρων. Συγκεκριμένα παραδόθηκαν στην κυκλοφορία:
Η  νέα παρακαμπτήρια οδός μονής κατεύθυνσης μήκους 700 μ. περίπου, με αρχή το πέρας του ήδη κατασκευασμένου τμήματος και τέλος τη διασταύρωση με την υφιστάμενη Επαρχιακή Οδό Ντίπι – Παπάδος -Πλωμάρι.

Το υφιστάμενο τμήμα της Επαρχιακής Οδού Ντίπι – Παπάδος -Πλωμάρι από τη διασταύρωση του παρακαμπτήριου δρόμου μέχρι την περιοχή του υφιστάμενου Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα.
Το παλαιό ημιτελές τμήμα της Παράκαμψης της Λαγκάδας συνολικού μήκους 700 μ., το οποίο είχε κατασκευαστεί πριν από 20 χρόνια περίπου.
Στο οδικό αυτό τμήμα και στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου που υλοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκαν συμπληρωματικές εργασίες υποδομών της οδού, αφαιρέθηκε ο παλαιός και τοποθετήθηκε νέος ασφαλτοτάπητας, τοποθετήθηκε σήμανση της οδού, ενώ πραγματοποιήθηκαν και εργασίες καθαρισμού των πρανών και των τεχνικών έργων.
Έτσι, από σήμερα η προϋπάρχουσα οδός στην περιοχή της Λαγκάδας θα λειτουργεί ως δρόμος μονής κατεύθυνσης από τη Μυτιλήνη προς το Πλωμάρι με μια λωρίδα κυκλοφορίας και η νέα παρακαμπτήρια οδός θα λειτουργεί, επίσης, ως δρόμος μονής κατεύθυνσης από το Πλωμάρι προς τη Μυτιλήνη με μια λωρίδα κυκλοφορίας.
Η Περιφερειάρχης κα. Χριστιάνα Καλογήρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Παραδίδουμε σήμερα στην τοπική κοινωνία τον νέο οδικό άξονα στην Παράκαμψη της Λαγκάδας, που ήταν ένα αίτημα και μια ανάγκη πολλών χρόνων για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Πλωμαρίου.
Το Πλωμάρι, μία περιοχή με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης ιδίως στον τομέα του τουρισμού, είναι σημαντικό να έχει οδική πρόσβαση με δρόμο σύγχρονο και ασφαλή. Κάναμε ήδη το πρώτο βήμα με το έργο των 2.100 μέτρων που παραδίδουμε σήμερα στην κυκλοφορία.
Θέλω να τονίσω με ιδιαίτερη έμφαση τη συμβολή όλων όσων εργάστηκαν άοκνα και ιδιαίτερα τον Προϊστάμενο Συγκοινωνιακών Έργων κ. Φώτη Κρητικόπουλο, υπερβάλλοντας σε πολλές περιπτώσεις εαυτόν, προκειμένου ο συγκεκριμένος δρόμος, ασφαλής και λειτουργικός, να δοθεί στην κυκλοφορία, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Σταθερά προσηλωμένοι συνεχίζουμε το έργο μας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης στα νησιά μας».
Προηγουμενο αρθρο

Πάμε για παρατήρηση! Παγκόσμια Ημέρα Παρυδάτιων Πουλιών στην Καλλονή

Επομενο αρθρο

Olive Wood Art: Το λιόξυλο της Λέσβου στο σπίτι σας!