Νέα στέγη για τον Πολιτισμό στη Μυτιλήνη στο κτίριο της Τυρταίου

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

‘Ενα ζητούμενο και αίτημα πολλών χρόνων των ανθρώπων των καλλιτεχνικών σχημάτων του Δήμου Μυτιλήνης έγινε πράξη με δουλειά, κόπο και μεράκι. Δημιουργήθηκε, επιτέλους, το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μυτιλήνης, επί της οδού Τυρταίου 4 στην αγορά. Ο χώρος είχε ανακαινιστεί πρόσφατα από τη ΜΚΟ Αστερίας που νοίκιαζε τον χώρο το τελευταίο διάστημα/

“Επί 20 και πλέον έτη,  τα σχήματα του Δήμου Μυτιλήνης και οι καλλιτέχνες ζητούσαν ένα χώρο, όπου θα μπορούσαν να στεγαστούν με ανθρώπινες συνθήκες, να συγκεντρωθεί  και να νοικοκυρευτεί η περιουσία  και η ιστορία τους, που είναι περιουσία και ιστορία του Δήμου και των δημοτών του. Επί όλα αυτά τα έτη, η Φιλαρμονική, το Χορευτικό, η Χορωδία του Δήμου, περιφέρονταν είτε μέσα σε σχολεία, είτε σε λυόμενα του γηπέδου είτε σε μια αποθήκη επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής. Τα δε πάγια βρίσκονταν διασκορπισμένα   εδώ κι εκεί. Επίσης, το Δημοτικό Θέατρο ήταν ο μόνος τόπος αναφοράς για κάποιες συναντήσεις και υποτυπώδεις εκδηλώσεις φορέων.

Το νέο Κέντρο περιλαμβάνει αίθουσα για τη Χορωδία, η οποία λειτουργεί και ως αίθουσα εκδηλώσεων μικρής κλίμακας, αίθουσα για το Χορευτικό και αίθουσα για τη Φιλαρμονική. Συγκεντρώθηκαν σε ντουλάπες όλα τα όργανα της Φιλαρμονικής και δημιουργήθηκε βεστιάριο για το Χορευτικό. Επίσης, συντηρηθήκαν 30  πίνακες σε μουσαμά με φωτογραφίες του Σ. Χουτζαίου με θέμα την Απελευθέρωση της Μυτιλήνης, οι οποίοι είχαν φτιαχτεί το 2012 για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση του νησιού και βρίσκονταν σε αχρηστία. Δημιουργήσαμε έτσι μια μόνιμη Έκθεση Φωτογραφίας.

 

Υπεύθυνος για τη λειτουργία του Κέντρου: Κώστας Αγκοπιάν

Υπεύθυνος Χορευτικού: Κώστας Αγκοπιάν

Υπεύθυνος Φιλαρμονικής: Μηνάς Παπανικολάου

Υπεύθυνη Χορωδίας “Νίκος Μυρογιάννης”: Λία Κεφαλά

Υπεύθυνη της νεοσύστατης και πάλι Ορχήστρας του Δήμου Μυτιλήνης: Ειρήνη Στεφανοπούλου.

 

Προηγουμενο αρθρο

Η Βιβλιοθήκη της Πέπη Δαράκη στην Αγία Παρασκευή

Επομενο αρθρο

Eressian Hotel & Hammam Spa: Ακόμα ένας λόγος, για να έρθεις στην Ερεσό την Άνοιξη!