Νέα, σπουδαία διάκριση για το Λημνιό κρασί : Ασημένιο το κρασί Γκαράλη σε διαγωνισμό των New York Times

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Στο κέντρο της μεγαλύτερης αμπελουργικής ζώνης του νησιού βρίσκεται το ιδιόκτητο οινοποιείο της οικογένειας Γκαράλη, το οποίο λειτουργεί από το 2007.

Συγκεκριμένα, στην αγροτική περιοχή «Κουρούνι» του Αγίου Δημητρίου εμφιαλώνονται με μεγάλη αφοσίωση και μεράκι κρασιά άριστης ποιότητας από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας.

Τα κρασιά Γκαράλη έχουν αποσπάσει πολλές τιμητικές διακρίσεις και είναι διεθνώς αναγνωρίσιμα. Μάλιστα πρόσφατα στη συλλογή του οινοποιείου «Γκαράλη» προστέθηκε άλλη μια, καθώς το φημισμένο κρασί κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε διαγωνισμό που διοργάνωσαν οι New York Times, στις 21/8.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας κ. Κώστα Αδαμίδη, επισκέφθηκαν το οινοποιείο, όπου συνεχάρησαν

το Μανώλη και τη Μαρία Γκαράλη για την πρόσφατη διάκριση του κρασιού τους.

Η κ. Καλογήρου τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχουν αυτές οι επιτυχίες για την περεταίρω προώθηση των κρασιών του Αιγαίου, τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά.

«Με το μεράκι, τη σκληρή δουλειά, αλλά κυρίως την αγάπη για τον τόπο και το παραγόμενο προϊόν, καταφέρατε να ενώσετε την παράδοση με τη σύγχρονη εποχή και να πετύχετε άριστο αποτέλεσμα ως προς τη σχέση της ποιότητας και της τιμής. Αυτή, άλλωστε, είναι και η προϋπόθεση για την επιτυχημένη πορεία κάθε προϊόντος», είπε η Περιφερειάρχης απευθυνόμενη στην οικογένεια Γκαράλη.

Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα που απασχολούν τον αμπελοοινικό κλάδο και κυρίως για εκείνα που σχετίζονται με την υπερφορολόγηση, αλλά και την προστασία της αμπελοκαλλιέργειας.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε για τις προσπάθειες που κάνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προκειμένου να καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί, για την εκπόνηση σχεδίου για τον αμπελοοινικό τομέα, την προβολή και προώθηση του κρασιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και την ανάδειξη του οινικού τουρισμού ως δυναμική μορφή θεματικού τουρισμού.

Το οινοποιείο παράγει το φημισμένο λευκό ξηρό Π.Ο.Π., με σταφύλια ποικιλίας Μοσχάτου Αλεξανδρείας και το κόκκινο ξηρό Π.Ο.Π., από την ποικιλία Καλαμπάκι ή Λημνιό

Προηγουμενο αρθρο

Για δεύτερη χρονιά «Η τσάντα στο σχολείο»

Επομενο αρθρο

Ο “Αιγίλοπας” έβαλε… τον σπόρο για την αξιοποίηση των τοπικών ποικιλιών