Νέα ονοματοθεσία δρόμων με τη βοήθεια των ΕΛΤΑ

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται κυρίως στη πόλη της Μυτιλήνης σχετικά με την ονοματοθεσία οδών, o Δήμος Λέσβου συγκρότησε ομάδα εργασίας στην οποία με ιδιαίτερη προθυμία συμμετέχουν στελέχη των ΕΛΤΑ, (οι κύριοι Βάσσος Γιώτης, Μανούρας Γιώργος και Μυστεγνιώτης Κώστας), ο Γιώργος Μουτζουρέλλης συνταξιούχος Δημοτικός Υπάλληλος και συγγραφέας του βιβλίου «Ευρετήριο Δρόμων Μυτιλήνης- Ιστορία της ονοματοθεσίας», ο συγγραφέας και συνταξιούχος μηχανικός του Δήμου Γιώργος Γαλέτσας, η κ. Αιμιλία Αναστασίου μηχανικός του Δήμου και ο Δημήτρης Μπουρνούς ειδικός συνεργάτης του Δήμου.

“Από την παραπάνω εισηγητική επιτροπή ζητήσαμε καταγραφή των προβλημάτων και προτάσεις για τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να αντιμετωπισθούν προβλήματα τουλάχιστον των 20 τελευταίων ετών όπως:

> Καταγραφή των ανώνυμων δρόμων, των πινακίδων που έχουν αφαιρεθεί, καθώς και τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

> Δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων που θα είναι στη διάθεση κάθε συνδημότη ή επισκέπτη.

> Πρόταση σταδιακής αναβάθμισης των πινακίδων ώστε να αναφέρουν την ιδιότητα του τιμώμενου.

Μετά την πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας, προωθούνται οι καταγραφές και οι αναγκαίες ενέργειες.

Πρώτη ενέργεια στη παραπάνω προσπάθεια του Δήμου ήταν η αποκατάσταση των πινακίδων στον παραλιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, που από το 1986 είχε ονομασθεί « Λεωφόρος Απόστολου Αποστόλου » προς τιμήν του Δημάρχου Μυτιλήνης( που είχε εκλεγεί πέντε φορές), με πολύπλευρη κοινωνική προσφορά.

Σύντομα θα γίνουν εισηγήσεις στα αρμόδια όργανα του Δήμου Λέσβου και θα ζητηθεί η συνεργασία των συνδημοτών, ώστε σταδιακά να λύνονται τα προβλήματα που υπάρχουν για δεκαετίες”.

Προηγουμενο αρθρο

16 μέρες ακτιβισμού κατά της έμφυλης βίας με δράσεις εντός κι εκτός Μόριας

Επομενο αρθρο

Χρηματοδότηση για Ιαματικό Τουρισμό στα μικρά νησιά από την Περιφέρεια