Search

Ναι στην πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου- Όχι στην παρανομία λένε οι κάτοικοι της Κουλμπάρας

Κοινή δήλωση του Προέδρου του Συνοικιακού Συμβουλίου Κουλμπάρα και Κιόσκι Στρατή Χαραλαμπίδη και του Προέδρου του υπό σύσταση Συλλόγου κατοίκων Κουλμπάρα και Κιόσκι Στρατή Μπαλάσκα για την υπό συζήτηση από τη Επιτροπή ποιότητας ζωής απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης.

«Πληροφορηθήκαμε σήμερα και πήραμε στα χέρια μας από το Δήμο Λέσβου την απόφαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης στις 4.6.2018 για την πεζοδρόμηση της περιοχής Λαδάδικα η οποία και απεστάλη προς συζήτηση στην Επιτροπή ποιότητας ζωής. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός και χαιρετίζουμε την απόφαση της δημοτικής κοινότητας η οποία και απεφάσισε να πραγματοποιηθεί η πεζοδρόμηση και ιδιαίτερα του ΜΟΝΟΥ τμήματος που μας ενδιαφέρει και μας αφορά και είναι αποκλειστικά και μόνο οι οδοί Χίου, Μητροπόλεως και Βερναρδάκη, μέσω των οποίων κινούμαστε από και προς τα σπίτια μας και καλυπτόμαστε σε θέματα υπηρεσιών ασφάλειας και υγείας. Η απόφαση αναφέρει ότι τα πάντα θα γίνουν «με την προϋπόθεση να υπάρξει μελέτη κυκλοφοριακής ρύθμισης ώστε να εφαρμοστεί νόμιμα το μέτρο, σύμφωνη γνώμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και της Αστυνομίας» κάτι το οποίο και αποτελούσε αίτημα μας.

Η σημαντική αυτή απόφαση ψηφίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πάνο Πίτσιο και τους Συμβούλους Καραϊσκάκη Παρασκευά, Μουζάλα Φωτιάδη Άγγελο, Τζανή Δέσποινα, Σινάνη Προκόπη και Χρήστου Μαρία τους οποίους και ευχαριστούμε για αυτό».

ΙΙ

Περισσότεροι από 100 κάτοικοι της περιοχής Κουλμπάρα και Κιόσκι υπογράφουν το ψήφισμα της μαζικής ανοικτής λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 6ιουνίου στην πλατεία του Αϊ Γιάννη του Αρμένη στην Κουλμπάρα, με πρωτοβουλία του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου του υπό ίδρυση Συλλόγου των κατοίκων των περιοχών Κουλμπάρα – Κιόσκι. Οι υπογραφές δίνονται σήμερα στη δημοσιότητα με αφορμή την επικείμενη συνεδρίαση της

Επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Λέσβου στην οποία και θα συζητηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης και συγκεκριμένα το θέμα της προωθούμενης πεζοδρόμησης των βασικών οδικών αρτηριών και συγκεκριμένα των οδών Χίου, Μητροπόλεως και Βερναρδάκη.

Στο ψήφισμα αυτό οι κάτοικοι της περιοχής επαναλαμβάνουν ότι θεωρούν χρήσιμη την πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου της Μυτιλήνης υπέρ του οποίου όπως είναι γνωστό έχουν ταχθεί από την αρχή. Ξεκαθαρίζουν ότι παρά τα όσα έντεχνα διαδίδονται για προφανείς λόγους, αρνούνται ΜΟΝΟ την με παράνομες διαδικασίες πεζοδρόμηση των οδών Χίου, Μητροπόλεως και Βερναρδάκη.

Το ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης

Το ψήφισμα που απεστάλη με τις επισυναπτόμενες υπογραφές προς κάθε αρμόδια αρχή (Δικαιοσύνη, αυτοδιοίκηση και υπηρεσίες) είναι το παρακάτω:

«Η Συνέλευση κατέληξε ομόφωνα στο παρακάτω ψήφισμα το οποίο και θα επιδοθεί σε αρχές, φορείς και υπηρεσίες.

«Εμείς που συναντηθήκαμε σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου στη λαϊκή Συνέλευση και υπογράφουμε αυτό το ψήφισμα, κάτοικοι των συνοικιών Κουλμπάρα και Κιόσκι δηλώνουμε τα παρακάτω σε κάθε κατεύθυνση, προς τον αρμόδιο Δήμο Λέσβου και τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης, τις Εισαγγελικές αρχές και τις δημοτικές και κρατικές υπηρεσίες (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική υπηρεσία, ΕΚΑΒ και Λιμενικό Σώμα) και με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης και την επιχειρούμενη πεζοδρόμηση των βασικών οδικών αρτηριών μέσω των οποίων προσεγγίζουμε στα σπίτια μας.

– Αρνούμαστε την επανάληψη του περσινού αποτυχημένου πειράματος που στηρίχθηκε σε πρόχειρες αποφάσεις της τελευταίας στιγμής.

– Δεν δεχόμαστε εκβιαστικά διλήμματα και μάλιστα από όσους ήταν και παραμένουν αρμόδιοι για τη τήρηση της παραβιασθείσας νομιμότητας και οι οποίοι επανέρχονται σήμερα για να επαναλάβουν τις περσινές παρανομίες

– Αρνούμαστε και καταγγέλλουμε σε κάθε κατεύθυνση την παραβίαση βασικών μας δικαιωμάτων, αυτών της υγείας, της ζωής, της ασφάλειας και της ιδιοκτησίας

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες

* να μην προχωρήσουν και φέτος με παράνομες διαδικασίες στην πεζοδρόμηση των οδών Χίου, Μητροπόλεως και Βερναρδάκη.

* να ελεγχθεί το σύνολο της περιοχής και ιδιαίτερα κατά τις ώρες πεζοδρόμησης του υπόλοιπου ιστορικού κέντρου την χρησιμότητα της οποίας αναγνωρίζουμε, για τις παράνομες σταθμεύσεις που καθιστούν αδύνατη την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων ιδιωτικών και προπάντων δημόσιων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

* να ελεγχθεί η ρύπανση από τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή. Να επανεξετασθεί το δίκτυο αποκομιδής απορριμμάτων, να τοποθετηθούν κάδοι απορριμμάτων στους χώρους των μαγαζιών

* να ελεγχθεί η χωρίς προηγούμενο και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ηχορύπανση και κάθε λογής παραβατικότητα.»