Ν.Π.Δ.Δ Δήμου Λέσβου: Τώρα οι ωφελούμενοι θα έχουν “το σπίτι τους”

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Στις 15 Μαΐου του 2018 το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ κατόπιν εισήγησης της Προέδρου του Αναστασίας Αντωνέλλη, έλαβε ομόφωνη απόφαση για αγορά κτηρίου από τον Οργανισμό προκειμένου να στεγαστούν οι διοικητικές- οικονομικές υπηρεσίες του, καθώς επίσης και οι κοινωνικές του δομές του Κοινωνικού Ιατρείου- Φαρμακείου- Οδοντιατρείου- Φροντιστηρίου κ.λ.π.

Στη Δημόσια Διακήρυξη του Οργανισμού που δημοσιεύτηκε στις 21-5-2018 στα τοπικά ΜΜΕ, υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος από ένα ιδιοκτήτη κτηρίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι εκ του Νόμου προβλεπόμενες δαιδαλώδεις και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες αγοράς του κτηρίου, με επιφάνεια στεγασμένων χώρων 319 τ.μ , εντός οικοπέδου 290,54 τετραγωνικών μέτρων, στην οδό Αγίας Ειρήνης 10, στο γνωστό σημείο που στεγάζονται και σήμερα οι υπηρεσίες του Οργανισμού. Το τίμημα του κτηρίου ορίστηκε κατόπιν δεσμευτικής εκτίμησης Ορκωτού Λογιστή στις 487.000 ευρώ, εξοφλήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι ως Διοικητικό Συμβούλιο με την ολοκλήρωση των διαδικασιών αγοράς κτηρίου για τις ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου.

Προσωπικά νοιώθω ηθική ικανοποίηση, μιας και όταν αποχωρήσω τέλος Αυγούστου από την Προεδρία της διοίκησης του Οργανισμού, της οποίας είχα την τιμή να μου αναθέσουν τόσο ο πρώην Δήμαρχος Δ. Βουνάτσος, όσο και ο νυν Σπύρος Γαληνός, οι στόχοι που είχα βάλει από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, 1-1-2011, έχουν σε μεγάλο βαθμό επιτευχθεί. Τούτο συνέβη όχι τυχαία, αλλά με την συμπαράσταση και υποστήριξη των δύο Δημάρχων, την άριστη συνεργασία των κατά καιρούς μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, της πολύτιμης βοήθειας των εθελοντών-χορηγών και φυσικά του κόπου των εργαζομένων στον Οργανισμό και στις Διευθύνσεις Πρόνοιας, Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Όλοι μαζί τα καταφέραμε και τους ευχαριστώ από την καρδιά μου.

Οι στόχοι αυτοί ήταν κατά στρατηγική προτεραιότητα: Α) η αποπληρωμή των κληρονομημένων χρεών του Οργανισμού και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των προμηθευτών-το πράξαμε στο ακέραιο. Β) η συμπαράσταση στην ανάγκη της φτώχιας των πολιτών και των ευάλωτων ομάδων. Το πράξαμε στο μέτρο του δυνατού και των αρμοδιοτήτων μας, με την δημιουργία των δομών μας κατά της φτώχιας- Κοινωνικό ιατρείο, φαρμακείο, οδοντιατρείο, παντοπωλείο, φροντιστήριο, ιματιοθήκη, ξενώνας κ.λ.π.. Γ) η αξιοποίηση κάθε Ευρωπαϊκού Προγράμματος και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από τα Προγράμματα αυτά. Το πράξαμε, συνολικά από το 2011 μέχρι σήμερα εξασφαλίσαμε Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις περί τα 20.000.000 ευρώ και δημιουργήσαμε 43 θέσεις εργασίας . Δ) η εξασφάλιση της οικονομικής εξυγίανσης και επάρκειας του Οργανισμού και της δυνατότητας να ανταποκριθεί στις ανάγκες του. Το πράξαμε. Τα ταμειακά μας διαθέσιμα ανέρχονται περίπου στα 4.500.000 ευρώ. Και Ε) Η υλοποίηση επενδύσεων στις κτηριακές μας υποδομές. Το πράξαμε με τις επισκευές, τις ανακαινίσεις των κτηρίων των Παιδικών μας Σταθμών, την αντικατάσταση του εξοπλισμού τους, αλλά και με την νέα αυτή επένδυση της αγοράς του κτηρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες μας.

Σε συναισθηματικό επίπεδο, το ότι φεύγοντας από την Προεδρία του Οργανισμού οι εργαζόμενοι σε αυτόν και ωφελούμενοι του θα έχουν το «σπίτι» τους, καθησυχάζει την έγνοια μου για αυτούς και απαλύνει το στενάχωρο αίσθημα του αποχωρισμού», δήλωσε σχετικά η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ.Δ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη.

Προηγουμενο αρθρο

Το “Άδολο” κερδίζει τους Γερμανούς: Νέα διάκριση για το ούζο Πλωμαρίου

Επομενο αρθρο

Γυναίκες από 12 χώρες του κόσμου έφτιαξαν αμυγδαλωτά στον Ασώματο!