Μουτζούρης από Βάστρια: “Στα νησιά δεν πρέπει και δεν θα γίνουν μεγάλες δομές”

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Αμετακίνητος παραμένει ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης στο θέμα της Βάστριας. Σήμερα στον τόπο του επερχόμενου εγκλήματος βρέθηκαν όσοι αντιτίθενται στην έναρξη των εργασιών αλλά και για να κάνουν αυτοψία στον χώρο και να δούνε τι συνέβη, αν και πότε ήρθαν τα μηχανήματα που  σύμφωνα με τις μαρτυρίες ανθρώπων της Κοινότητας ήρθαν τα…μεσάνυχτα. Ο Περιφερειάρχης με δήλωσή του στα “Πολιτικά” επιμένει ότι στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ΔΕΝ πρέπει να γίνουν και δεν θα γίνουν μεγάλες δομές. Σε αυτό πρόκειται να επιμείνει και τις επόμενες μέρες που θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να συζητήσει με τους αρμόδιους το φλέγον θέμα. Ο κ. Μουτζούρης τόνισε πως αναγνωρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης αλλά ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούν κάτι μεγαλύτερο στο νησί.

Πριν από λίγο η Περιφέρεια έστειλα ψήφισμα για τη Βάστρια.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου (ΠΣ) αντιτίθεται στην ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο τροπολογίας φωτογραφικής ρύθμισης να μεταφερθούν αρμοδιότητες της Περιφέρειας για τα έργα και τις δραστηριότητες του πεδίου εφαρμογής της υπ’ αριθμ. 170613/2013 κοινής υπουργικής απόφασης, με προφανή στόχο να υλοποιηθούν τα έργα κατασκευής δομών μεταναστών στα νησιά μας, αντίθετα με τη βούληση των νησιωτών και της Περιφερειακής Αρχής.

Όσον αφορά τις άμεσες ενέργειες για τις εργασίες κατασκευής που έχουν ήδη αρχίσει από τις 31/01/22 στη Βάστρια Λέσβου,  αποφασίζει:

  • Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 μέλη του ΠΣ να μεταβούν στη Βάστρια για αυτοψία και να ζητηθεί η διακοπή των εργασιών
  • Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, ημέρα ψήφισης της τροπολογίας, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής και του ΠΣ με παράσταση στη Βουλή να εκφράσουν την αντίθεση τους στα σχέδια, να συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Βουλής και τους Αρχηγούς των Κομμάτων, στους οποίους θα επιδώσουν την απόφαση του ΠΣ
  • Τέλος στο άμεσο προσεχές διάστημα, σε συνεργασία με φορείς, επιμελητήρια, εργατικό κέντρο κλπ, να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για διακοπή για ένα 24ωρο κάθε δραστηριότητας.

 

Προηγουμενο αρθρο

Για τον Ζιφιό και τα επικοινωνιακά παρατράγουδα

Επομενο αρθρο

Η Μυρτώ στη Σμύρνη των θαυμάτων