Μονή Αγίου Ραφαήλ: Ένας αθόρυβος θρησκευτικός πόλος έλξης

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Ακολουθώντας το βορειοδυτικό δρόμο του νησιού πάνω σε ένα καταπράσινο λόφο περιτριγυρισμένο από ελιές δεσπόζει το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικά θρησκευτικό προσκύνημα, που έκτισε εξ ολοκλήρου η Οσιολογιωτάτη Ηγουμένη Ευγενία Κλειδαρά.

 

Η Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ αποτελεί έναν ανεξάντλητο πόλο έλξης για τους απανταχού χριστιανούς. Όλο το χρόνο συρρέουν γκρουπ από την Ελλάδα και το εξωτερικό προκειμένου να προσκυνήσουν τους ολοζώντανους και θαυματουργούς Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη, οι οποίοι έγιναν παγκοσμίως γνωστοί από το συγγραφικό έργο της Ηγουμένης Ευγενίας.

 

Το μοναστήρι είναι ανοιχτό από τις 7.00 πμ. μέχρι τη δύση του ηλίου, σε όποιον επιθυμεί να προσευχηθεί, να ζητήσει την πνευματική καθοδήγηση της νέας Ηγουμένης Ταβιθά ή να ζητήσει την εμψύχωση σε οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή της ζωής του. Όλο το χρόνο, καθημερινά τελείται Θεία Λειτουργία, εσπερινός και παράκληση των Αγίων. Άνθρωποι από όλα τα μέρη της γης, κυρίως νέα παιδιά, συρρέουν κατά εκατοντάδες, ζητούν την ευχή της Ηγουμένης και τυγχάνουν της φιλοξενίας και των καλών λόγων της. Οι προσκυνητές μπορούν να φιλοξενηθούν δωρεάν στους ξενώνες της Μονής.

 

Η νέα Ηγουμένη Ταβιθά, ακολουθώντας πιστά το φωτεινό παράδειγμα της Πνευματικής της Μητέρας Ευγενίας τους υποδέχεται όλους θερμά. Τα λόγια της γλυκά εναποθέτουν στη ψυχή βάλσαμο και σε κάνουν να ξεχνάς για λίγο τη σκληρή πραγματικότητα και τα προβλήματα της καθημερινότητας αντλώντας δύναμη ώστε να συνεχίσεις με πίστη να αγωνίζεσαι για να γίνεις καλύτερος  άνθρωπος.

Προηγουμενο αρθρο

«Πρώιμη επιτυχία» -F. S. FITZGERALD – Κυριακάτικα αναγνώσματα

Επομενο αρθρο

Στην τελική ευθεία το ντοκιμαντέρ του Άι Γουέι Γουέι