Οι Μητροπολίτες πήραν τα λεφτά για τους ανύπαρκτους “σεισμοπαθείς ναούς”.

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

«Δια τους σεισμοπαθείς ναούς» διαθέτει ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης τα χρήματα που από τις 20 Ιουνίου συγκέντρωσαν οι ομογενείς της Αυστραλίας και δια της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας απέστειλαν στη Μητρόπολη Μυτιλήνης για τις ανάγκες των σεισμοπαθών. Όπως ενημέρωσε από τις 13 Οκτωβρίου τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Στυλιανό τα 150.000 δολάρια Αυστραλίας που συγκεντρώθηκαν διατέθηκαν στις δύο εκκλησίες τις Βρίσας Ζωοδόχο Πηγή και Άγιο Κωνσταντίνο 20.671,14 ευρώ και από 10.000 ευρώ στις εκκλησίες Αγία Παρασκευή Ακρασίου, Άγιο Βαρθολομαίο Σταυρού, Άγιο Νικόλαο Πλωμαρίου, και στους Ιερούς Ναούς  Αφάλωνα, Μεγαλοχωρίου και Άνω Χάλικα Μυτιλήνης. Επίσης 20.000 ευρώ διατέθηκαν στη Μητρόπολη Μήθυμνας. Εδώ να σημειωθεί ότι στα όρια της Μητρόπολης Μήθυμνας δεν υπάρχει ούτε ένας ναός που να υπέστη ζημιές. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση δεν έχει χαρακτηρισθεί ούτε καν «κίτρινος» κάποιος ναός στα όρια της δεύτερης Μητρόπολης της Λέσβου, που εισέπραξε 20.000 από τα χρήματα που εστάλησαν για τις ανάγκες των σεισμοπαθών.

 

Επίσης να σημειωθεί ότι οι ναοί που υπέστησαν ζημιές έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο σχετικό πρόγραμμα επιδότησης του Υπουργείου Υποδομών.

Να αναφερθεί τέλος ότι η Εκκλησία τόσο η τοπική όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στον οποίον απεστάλησαν σχετικές διαμαρτυρίες, δεν απάντησαν σε σχετικές επιστολές που τους απευθύνθηκαν για τη μη διάθεση για το σκοπό που συγκεντρώθηκαν των χρημάτων της ανθρωπιστικής βοήθειας πό την Αυστραλία. Μάλιστα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Αθήνας με επιστολή του προς το Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο ζήτησε τη χρηματοδότηση από τα χρήματα της ομογένειας στην Αυστραλία μέσω της τοπικής κοινότητας της θέρμανσης των σεισμόπληκτων. Όπως αναφέρεται «ένα σημαντικό πρόβλημα αφορά τη θέρμανση των κατοικιών. Διαπιστώθηκε ότι χρειάζονται 165 αφυγραντήρες και 70 θερμαντικά σώματα συνολικού κόστους περίπου 24.000 ευρώ, καθώς οι κάτοικοι της Βρίσας που έμειναν άστεγοι διαμένουν σε οικήματα που προορίζονταν για τους θερινούς μήνες και δεν διαθέτουν θέρμανση. Σας παρακαλούμε, σημειώνεται στην επιστολή στο Μητροπολίτη Μυτιλήνης,  να μας απαντήσετε αν προτίθεστε να επιδοτήσετε την αγορά των θερμαντικών αυτών σωμάτων από τα χρήματα που έχουν σταλεί από τους Ομογενείς της Αυστραλίας, καθώς, λόγω του επερχόμενου χειμώνα, η προμήθεια θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα». Ούτε σε αυτήν την επιστολή υπήρξε η παραμικρή απάντηση.

 

Στρατής Μπαλάσκας

Προηγουμενο αρθρο

Χαρούμενο ξύπνημα από την Polyphonica Μυτιλήνης!

Επομενο αρθρο

Τέταρτη μέρα στην πλατεία Σαπφούς: Αναμένεται η μεταφορά 200 ατόμων στον Καρά Τεπέ