Μια ξεχωριστή συναυλία σε ζωντανή μετάδοση από τη Λέσβο

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Σε ζωντανή μετάδοση από τη ΕΡΑ Αιγαίου και το Δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΤ  ο Δήμος Λέσβου και Η ART Angels Relief Team, η πλατφόρμα μουσικής εκπαίδευσης που λειτουργεί στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών του Δήμου Λέσβου στο Καρά Τεπέ παρουσιάζει απόψε στο Δημοτικό Θέατρο, μια ξεχωριστή συναυλία. Με τίτλο ‘Μουσική:Το κλειδί της αρμονίας ” η συναυλία  που εντάσσεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Λέσβου ” Γέφυρες”. (Lesvos International ART Festival Bridges)και  ξεκινά απόψε στις 8.30μ.μ  αποτελεί το αποκορύφωμα μηνών εξάσκησης και σχεδιασμού, και παρουσιάζει ένα συναρπαστικό, ποικίλο πρόγραμμα, που εκτείνεται από τον Béla Bartók και παραδοσιακά κάλαντα, μέχρι το Twinkle Twinkle Little Star!

“Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε αυτή τη χαρούμενη εορταστική εκδήλωση, για να διαπιστώσετε και οι ίδιοι τη δύναμη της μουσικής, και τη δυνατότητά της να υπερβαίνει τα εθνικά και γλωσσικά όρια. Θεωρούμε ότι αρμόζει μόλις λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, να πραγματοποιήσουμε μια συναυλία που γιορτάζει την αλληλεγγύη, την αποδοχή και την διαφορετικότητα. Η υποστήριξη της Κυβέρνησης των Καναρίων Νήσων μας τιμά, με τη γενναιόδωρη συμφωνία παρουσίασης των εξαίρετων ταλέντων τους στην τοπική μας θεατρική αίθουσα! Η συναυλία αρχίζει στις 8:30 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη. Ελάτε μαζί μας να την παρακολουθήσετε!”

Μέλη του σχήματος Barrios Orquestados από την Ισπανία, ο φημισμένος βιολονίστας Ελληνορωσικής καταγωγής, Αλέξανδρος Χαλάψης –  ο Forrest Gray, συνθέτης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και η Μαρία Φραντζέσκα Ρόκκα Αρμπελάεζ, βραβευμένη Ελληνοκολομβιανή βιολονίστα, τελειόφοιτη της Ακαδημίας Μουσικής και Χορού της Ιερουσαλήμ, και Συντονίστρια του μουσικοπαιδαγωγικού προγράμματος της ART συναντιούνται στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου για ένα μοναδικό σκοπό.Μαζί τους  η  Παιδική Χορωδία του Ωδείου «Σκαλκώτας» και η Χορωδία Δήμου Λέσβου «Νίκος Μυρογιάννης», σε καλλιτεχνική διεύθυνση Λίας Κεφαλά καθώς και τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσσου.

” Είναι μια μέρα που γιορτάζουν όλα τα παιδιά του κόσμου τα οποία πρέπει να τα αγκαλιάζουμε και ένας δρόμος για να το κάνουμε αυτό είναι η μουσική λέει η Άντζελα Μαρία Αρμπελαέζ ιδρύτρια της της ART Angels Relief Team καθώς η συναυλία συμπίπτει με την παγκόσμια ημέρα μεταναστών. “Τον τίτλο για την αποψινή μας συναυλία τον εμπνευστήκαμε από ένα γράμμα που έγραψε μια μαθήτρια του Ωδείου Σκαλκώτα που συμμετέχει στο κονσέρτο”.
Η συναυλία εντάσσεται στον προγραμματισμό του νέου Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Λέσβου ” Γέφυρες”.)Lesvos International ART Festival Bridges)

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Α. Αντωνέλλη: “Πράξεις αγάπης για να φύγουμε από το μπουντρούμι της Εθνικής μας κατάθλιψης”

Επομενο αρθρο

Μετανάστες κάνουν… «μπίζνες» στην Ιταλία