Μια βόλτα στη Νησιώπη: Εξερευνώντας τον κόσμο των απολιθωμένων φυτών της Λέσβου

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Δράσεις για μικρούς και μεγάλους το Σαββατοκύριακο στο

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους

 Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους σας προσκαλεί σε ένα Σαββατοκύριακο με πολλές και ποικίλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Οι δράσεις θα υλοποιηθούν το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι, το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Πλάκας και το Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης.

 

Απογευματινή περιήγηση

στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 & ώρα 6 μ.μ.

 

Μια ρομαντική απογευματινή περιήγηση στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 και ώρα 18:00.

Η νησίδα Νησιώπη, ένας φυσικός φράκτης στον Κόλπο Σιγρίου, αποτελεί μαζί με τον θαλάσσιο χώρο που την περιβάλλει το δυτικότερο άκρο του μοναδικού στον κόσμο φυσικού μνημείου, του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Η επίσκεψη στο Πάρκο Νησιώπης ξεκινάει με επιστημονική ενημέρωση στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι. Στη συνέχεια οι επισκέπτες μεταβαίνουν στο λιμάνι του Σιγρίου, όπου με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα επισκέπτονται το θαλάσσιο χώρο του Πάρκου και στη συνέχεια αποβιβάζονται στο λιμανάκι της Νησιώπης όπου και περιηγούνται στο χερσαίο τμήμα του Πάρκου.

Στο χερσαίο τμήμα του Πάρκου οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στις εντυπωσιακές απολιθωματοφόρες θέσεις, οι οποίες είναι επισκέψιμες μέσα από ειδικά διαμορφωμένες περιπατητικές διαδρομές. Θα γνωρίσουν τις νέες εμφανίσεις απολιθωμένων δένδρων, το εντυπωσιακότατο εύρημα ενός γιγαντιαίου κορμού δένδρου που αποκαλύφθηκε σχεδόν ακέραιος στη φυσική του θέση με συνολικό μήκος 17,20 μέτρα, τα εκατοντάδες πολύχρωμα σπαράγματα απολιθωμένων δένδρων σεκόιας της παραλία “Απολιθωμένη” και θα απολαύσουν ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα στο Αιγαίο!

Η μορφολογία του εδάφους είναι ομαλή και δίνει τη δυνατότητα μιας εύκολης πεζοπορικής διαδρομής για μικρούς και μεγάλους.

Η έκδοση εισιτηρίου γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.lesvosmuseum.gr ή στο Μουσείο πριν την έναρξη.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου (τηλ. 2253054434).

 

Εκπαιδευτική δράση «Γνωρίστε τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου» & ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ «Στα ίχνη του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου»

 

Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Ιουλίου 2022, ώρα 10 π.μ.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίστε τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου» θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν αυτό το Σαββατοκύριακο οι μικροί φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους και να ανακαλύψουν τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Θα ανακαλύψουν ότι έχουν βρεθεί πάνω από 50 διαφορετικά είδη φυτών στην περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, καθώς και σε ποια δέντρα ανήκουν οι απολιθωμένοι κορμοί, τα κλαδιά και τα φύλλα που έχουν βρεθεί στις ανασκαφές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Θα μελετήσουν το σχήμα που έχουν τα φύλλα αυτών των δέντρων και θα περιηγηθούν τόσο στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, όσο και στον βοτανικό του κήπο. Θα αναρωτηθούν ακόμη ποια από τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους υπάρχουν και σήμερα και ποια συναντάμε ακόμη στη Λέσβο ή στη χώρα μας. Αφού ανακαλύψουν όλα τα φυτά της πλούσιας βλάστησής του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τους περιμένουν χρωμοσελίδες με τα δέντρα, τα φύλλα και τους καρπούς των φυτών του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου για δημιουργική ζωγραφική ή χειροτεχνίες με φυσικά υλικά.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου (τηλ. 2253054434).

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 22530-54434, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

«Στα ίχνη του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου»

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σας προσκαλεί σε ένα κυνήγι θησαυρού για μικρούς και μεγάλους στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Πλάκας. Πρόκειται για μία πρωτότυπη, βιωματική δράση εξερεύνησης του Απολιθωμένου Δάσους όπου μέσα από γρίφους, αινίγματα και κρυφούς κώδικες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους.

Σας αρέσουν οι γρίφοι, τα αινίγματα, οι μυστικές αποστολές και η φύση; Θέλετε να γνωρίσετε το Απολιθωμένο Δάσος και να ανακαλύψετε όλα τα μυστικά του; Τότε μπορείτε να ανακαλύψετε το Απολιθωμένο Δάσος με τον πιο πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο, να μάθετε για την Ιστορία της δημιουργίας του και να θαυμάσετε τα ευρήματα από το Απολιθωμένο Δάσος στους χώρους του Μουσείου, καθώς και τους εντυπωσιακούς απολιθωμένους κορμούς και τα ριζικά συστήματα στο Πάρκο Πλάκας.

Το κυνήγι θησαυρού ξεκινάει από το Μουσείο όπου λύνοντας γρίφους και αινίγματα, φτάνετε στον μυστικό κώδικά! Πού θα σας οδηγήσει ο μυστικός κώδικας;  Σε ποιο τμήμα του Πάρκου Πλάκας θα πρέπει να συνεχίσετε; Μπορείτε να λύσετε όλους του γρίφους, να μαζέψετε όλα τα κρυφά στοιχεία και να φτάσετε στο τέλος; Μερικές εκπλήξεις θα σας περιμένουν στο τέλος!!! Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, μαζί με τους φίλους ή την οικογένειά σας.

Το κυνήγι θησαυρού μπορεί να υλοποιηθεί ταυτόχρονα σε τρεις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά. Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, οικογένειες και μεγάλους που τους αρέσουν οι γρίφοι και τα αινίγματα. Το προσωπικό του Μουσείου θα συνοδεύει και θα καθοδηγεί τους συμμετέχοντες.

Η έκδοση εισιτηρίου γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.lesvosmuseum.gr ή στο Μουσείο πριν την έναρξη.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 22530-54434.

 

Προηγουμενο αρθρο

Έκθεση χειροτεχνιών /ARTS & CRAFTS EXHIBITION στον Αφάλωνα “Ουζοθαραπεία”

Επομενο αρθρο

Mostbet Uzbekistan Официальный сайт спортивных ставок и онлайн-казино UZ 202