Μια Πύλη επικοινωνίας με όλο τον κόσμο! Το ReFOCUS Media Lab στη Λέσβο

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

To OpenSpace με μεγάλη χαρά φιλοξένησε το ReFOCUS Media Lab, το οποίο, για πρώτη φορά στη Λέσβο και σε ολόκληρη την Ελλάδα, παρουσίασε το διεθνές δίκτυο ‘Portals’ (Πύλες Επικοινωνίας). Το μοναδικό αυτό δίκτυο συνδέει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σε πραγματικό χρόνο, σαν να βρίσκονται μαζί στο ίδιο δωμάτιο. Για την ιστορία “Η πρώτη απόπειρα ζωντανής  σύνδεσης Portal πραγματοποιήθηκε από κατοίκους της Νέας Υόρκης, οι οποίοι συνδέθηκαν με τους κατοίκους της Τεχεράνης για να μιλήσουν απλά για το πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν έτσι ώστε να γίνει η μέρα τους καλύτερη, και από τότε έχει αναδειχθεί σε ένα παγκοσμίου φήμης σύγχρονο εργαλείο πολιτιστικής σύνδεσης, εκπαίδευσης και δημιουργίας που διαρκώς εξελίσσεται.”

Έτσι, την περασμένη Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019, το Portal της Λέσβου, συνδέθηκε ζωντανά με τους πανεπιστημιακούς φοιτητές στο Χεράτ, του Αφγανιστάν, τον ιδρυτή του δικτύου Amar Bakshi στη Νέα Υόρκη και τους ακτιβιστές των δικαιωμάτων των γυναικών Fondo Semillas στην πόλη του Μεξικού. Οι ωριαίες συνεδριάσεις επικεντρώθηκαν στις εμπνευσμένες γυναίκες της  κοινωνίας, στα δικαιώματα των γυναικών, στην εκλογή γυναικών σε όλους τους πολιτισμούς και στην εκπροσώπηση των γυναικών στα επαγγελματικά μέσα ενημέρωσης. Επικράτησε ενθουσιασμός στην αίθουσα μιας και ήταν πρωτόγνωρη η εμπειρία στους παρευρισκόμενους, να συνομιλούν και να ανταλλάσσουν απόψεις με τους προσκεκλημένους του ReFOCUS Media Lab, στην άλλη άκρη της υφηλίου και ταυτόχρονα να νιώθουν ότι δεν τους χώριζε καμία χιλιομετρική απόσταση.

Οι εκπρόσωποι του ReFOCUS Media Lab, με την συνεργασία των Shared_Studios, πιστεύουν ότι η Λέσβος είναι μοναδικά τοποθετημένη στο κέντρο ολόκληρου του παγκόσμιου δικτύου Portals, καθιστώντας δυνατές τις συνδέσεις, με τις 40 υπάρχουσες πύλες σε όλο τον κόσμο όλη την ημέρα.  To OpenSpace και το ReFOCUS Media Lab, οραματίζονται να γίνει ο χώρος αυτός ένα πραγματικό σταυροδρόμι για να συναντήσει να μάθει, να διδάξει, να δημιουργήσει και να αναπτύξει μια τοπική και παγκόσμια κοινότητα.

Το OpenSpace βρίσκεται στην καρδιά της Μυτιλήνης, κοντά στην Ερμού (Τυρταίου 4) και είναι ιδανικό για σεμινάρια, παρουσιάσεις, συναντήσεις, διαλέξεις, τηλεδιασκέψεις, εργαστήρια και μαθήματα. Είναι πλήρως εξοπλισμένο με Wi-Fi και ταχύτατες συνδέσεις στο internet. Διαθέτει εξοπλισμό γραφείου (υπολογιστές, εκτυπωτές, σαρωτές, προβολείς). Το OpenSpace είναι κατάλληλο για όσους έχουν ανάγκη κάποιας βάσης στο νησί. Φορείς, επαγγελματίες καθώς και ιδιώτες μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση του OpenSpace για τις ανάγκες του γραφείου τους, τόσο σε ημερήσια όσο και σε μακροπρόθεσμη βάση. Με πολλές δυνατότητες για δραστηριότητες, το OpenSpace είναι ένα μέρος όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να δουλέψουν, να συνδεθούν και να συνεργαστούν. Συνδέουμε και υποστηρίζουμε την κοινωνία της Λέσβου παρέχοντας τις δικές μας δεξιότητες και τα εργαλεία σε όλους, συνεργαζόμαστε σε προγράμματα και λειτουργούμε σαν κόμβος και βάση ανάπτυξης νέων ιδεών.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις παροχές του OpenSpace, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@openspace.work
Για να προγραμματίσετε μια σύνδεση μεσα από το δίκτυο PORTAL επικοινωνήστε με το ReFOCUS Media Lab στην ηλεκτρονική διεύθυνση: refocusmedialabs@gmail.com
Το OpenSpace, στην οδό Τυρταίου 4, Μυτιλήνη, λειτουργεί από τις 09:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

Το OpenSpace λειτουργεί με την υποστήριξη του Αστερία-Starfish Foundation (www.asterias-starfish.org)

Προηγουμενο αρθρο

Τέλος οι παραδοσιακοί λουκουμάδες από τον Ταξιάρχη! Θυσία… στον ναό του χρήματος

Επομενο αρθρο

Μαθητές από έξι χώρες στην Πέτρα Λέσβου! Πρόγραμμα κατά του σχολικού εκφοβισμού